Przepisy kulinarne

Szymon Wydra w kuchni

W naszej kuchni gościliśmy dzisiaj Szymona Wydrę i Zbigniewa Suskiego, członków zespołu Carpe Diem.

„Sałatka Wydra ala tuńczyk”

Składniki:
1 puszka tuńczyka
30 dag sera żółtego
6 ugotowanych jajek
1 cebula lub por
majonez
Przygotowanie:
Białka z tych 6 jaj trzemy na tarce o grubych oczkach, następnie dodajemy ser żółty starty na takich samych grubych oczkach, później majonez, tak, aby pokryło ser, kolejno tuńczyk rozdrobniony z puszki, drobno posiekana cebula, znowu ser starty, kolejno znów na ser kładziemy majonez, i na drobniutkiej tarce, żółtko jaj.

Warstwy:
żółtka - na górze
majonez
ser
cebula
tuńczyk
majonez
ser żółty
białko - na spodzie

„Krwawa zemsta susła”

Składniki:
1 słoik suszonych pomidorów
1 główka czosnku
1 podwójna pierś z kurczaka
oliwa z oliwek
1 opakowanie makaronu (muszelki)
przyprawy (sól, pieprz itp.)


Przygotowanie:
Suszone pomidory i czosnek drobno pokroić, smażyć na patelni. Następnie dodać pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Wymieszać i smażyć razem. Podawać z makaronem.

„Koktajl of sens-nonsens”

Składniki:
1 opakowanie lodów śmietankowych
1 opakowanie mrożonych malin (rozmrożone)
mleko tłuste
świeża mięta


Przygotowanie:
Rozmrożone maliny, lody i mleko miksujemy w blenderze. Podawać w wysokich szklankach z listkami mięty.

Źródło: Dzień Dobry TVN |
Artykuł sponsorowany
Co sądzisz o tym artykule?
54
4
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0