Przepisy kulinarne

Studio Stodoła w kuchni DDTVN!

Magda Różczka, Patrycja Woy-Wojciechowska i Agnieszka Więdłocha razem z grupką rezolutnych dzieciaków w naszej kuchni! Zobaczcie, co udało im się przygotować?


Słodkie kulki daktylowe
Składniki:
Dwie garści daktyli
Dwie garści migdałów( mogą być uprzednio namoczone w mleku ryżowym)
1 łyżka kakao
Wiórki kokosowe

Sposób przygotowania:
Migdały i daktyle miksujemy  na miałko. Łączymy je z kakao i ponownie miksujemy. Uzyskaną masę formujemy w małe kulki. Można je obtoczyć w wiórkach kokosowych, wtedy uzyskamy białą wersję słodkich, kakaowych kulek.

To doskonała alternatywa słodyczy. Poza tym dzieci lepią je własnymi rękami, więc bawią się przy tym świetnie.

Ciasteczka owsiane
Składniki:
Szklanka płatków owsianych
2 jajka
Rodzynki
Cynamon
Syrop z agawy lub melasa do posłodzenia

Sposób przygotowania:
Płatki owsiane łączymy z jajkami, dodajemy rodzynki i cynamon. Dosładzamy. Wyrabiamy małe ciasteczka z otrzymanej masy, następnie pieczemy w piekarniku na papierze pergaminowym.

Polenta- zdrowe śniadanie dla dzieciaków
Składniki
Kasza kukurydziana- 0,5 kilograma
Suszone morele
Kurkuma
Cynamon
Melasa buraczana
2 jabłka
2 gruszki
Masło
Szklanka wody
Sól

Sposób przygotowania:
Kaszę gotujemy w wodzie, dosalamy do smaku. Musi być gęsta. Dodajemy drobno pokrojone jabłka i gruszki. Całość doprawiamy cynamonem i kurkumą. Podajemy z odrobiną masła.




Źródło: Dzień Dobry TVN |
Artykuł sponsorowany
Co sądzisz o tym artykule?
64
8
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0