dziendobry.tvn.pl
Wielkopolski ser smażony dla Poznaniaków jest tym, czym precle dla Krakowian. Podawany z kminkiem, posiada zwartą i gęstą konsystencję, intensywny smak i najczęściej pakowany jest w małe, sprytne kubeczki. Jak wygląda proces wytwarzania tego regionalnego przysmaku i czy można go kupić tylko w Wielkopolsce? W studiu Dzień Dobry TV gościliśmy krytyka kulinarnego Macieja Nowaka.
Zdjęcie: Piotr Bławicki/ East News
Źródło: Dzień Dobry TVN |
Artykuł sponsorowany
Autor:
Redakcja Dzień Dobry TVN
Artykuł sponsorowany
dziendobry.tvn.pl

zdrowie.tvn.pl

zdrowie.tvn.pl
Co sądzisz o tym artykule?
64
5
Wybrane dla Ciebie

Aneta Kręglicka razem z synem i jego
(więcej)

Klaudia Halejcio jest w ciąży. Aktorka
(więcej)

Agnieszka Dygant jest uważana za jedną z
(więcej)

Madonna to niekwestionowana gwiazda, która
(więcej)
Komentarze
0