Przepisy kulinarne

Roztańczona barmanka w kuchni "Dzień Dobry TVN"

Justyna Świerczyńska, to uczestniczka 3 edycji „You Can Dance”. Swoim tańcem podbiła serca jurorów programu, jednak niestety odpadła z show w trakcie warsztatów w Barcelonie. Justyna jest z zawodu barmanką i postanowiła pokazać nam swój kunszt.

„Exotic Cream”

20 ml śmietany 18%
20ml syropu klonowego
20 ml syropu truskawkowego
80 ml soku ananasowego.
80 ml zimnego mleka
Kilka truskawek do przyozdobienia

Przygotowanie:
Wszystkie składniki mieszamy w shakerze z kostkami lodu. Przelewamy zawartość przez sitko barowe do szklanki (najlepiej typu longer) z kilkoma kostkami lodu. Przyozdabiamy truskawką (nadziewamy ją na szpadkę, którą stosuje się do dekoracji przyrządzanego koktajlu)

„Swimming Pool”

20 ml blue curacao
20 ml syropu kokosowego
20 ml śmietany
140 ml soku ananasowego
Kawałki ananasa
Wiśnie koktajlowe

Przygotowanie:
Wszystkie składniki mieszamy w shakerze z kostkami lodu. Przelewamy zawartość shakerze przez sitko barowe do szklanki (najlepiej typu sancy) z kilkoma kostkami lodu. Przyozdabiamy kawałkami ananasa i wiśniami koktajlowymi (nadziewamy je na szpadki, które stosuje się do dekoracji przyrządzanych koktajli nadziewając na nie kawałki owoców).

„Anita’s Love”

40ml syropu bananowego
80 ml nektaru z marakui
60 ml soku ananasowego
20 ml śmietany
Banan
Kilka truskawek

Przygotowanie:
Wszystkie składniki mieszamy w shakerze z kostkami lodu. Przelewamy zawartość shakera przez sitko barowe do szklanki (najlepiej typu longer) z kilkoma kostkami lodu. Przyozdabiamy kawałkami banana i truskawką (nadziewamy je na szpadki, które stosuje się do dekoracji przyrządzanych koktajli, nadziewając na nie kawałki owoców).

„Coco mint”

20ml syropu miętowego
20 ml syropu kokosowego
10 ml soku cytrynowego
80 ml soku pomarańczowego
80 ml soku ananasowego
Świeża mięta,
Wiśnie koktajlowe

Przygotowanie:
Wszystkie składniki mieszamy w shakerze z kostkami lodu. Przelewamy zawartość shakera przez sitko barowe do szklanki (najlepiej typu sancy) z kilkoma kostkami lodu. Przyozdabiamy wiśniami koktajlowymi i świeżą miętą.

„Red fruits”

20 ml grenadiny
60 ml soku z czerwonych winogron
60 ml nektaru wiśniowego
60 ml nektaru z borówki.
Kilka borówek,
Troszkę winogron
Wiśnię koktajlowe.

Przygotowanie:
Wszystkie składniki mieszamy w shakerze z kostkami lodu. Przelewamy zawartość shakera przez sitko barowe do szklanki (najlepiej szkło podobne do tego w czy serwujemy martini) z kilkoma kostkami lodu. Przyozdabiamy borówkami, winogronami i wiśnią koktajlową.

Źródło: Dzień Dobry TVN |
Artykuł sponsorowany
Co sądzisz o tym artykule?
62
5
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0