Materiał promocyjny

Rozgrzewające zupy - przepisy

Zima w pełni, dlatego w naszej kuchni zaprezentowaliśmy Państwu przepisy na rozgrzewające zupy!

Bulion wołowy pachnący estragonem z ziołowym makaronem

Składniki:

2l mocnego bulionu wołowego (gotowanego na prędze ok. 4-5h)

250 ml śmietanki 30%

Mała garść świeżego estragonu

6 jajek

Garść koperku, natki

Ew. główka czosnku

Przygotowanie:

Do bulionu dodajemy świeżo siekanych ziół i czosnku. Zagotowujemy i dodajemy śmietankę. W miseczce mieszamy jaja z solą i pieprzem i siekanym koprem i natką. Smażymy naleśniki na klarowanym maśle i kroimy je w długie paski niczym makaron. Gorącą zupę podajemy z makaronem i świeżymi ziołami. Dobrze pasują też pierożki z mięsem lub grzybami.

Pomidorowa aromatyzowana imbirem z kulkami z kury i kolendry

Składniki:

2 l bulionu z kury

400g przecieru pomidorowego

Ok. 10 cm korzenia imbiru

700 g mielonej kury

Garść kolendry

2 jaja

Sól, pieprz

Ew. 2 kłącza trawy cytrynowej

Przygotowanie:

Bulion zagotowujemy z przecierem i odstawiamy na mały gaz. Do zupy ucieramy imbir. Z kury, jaj i ziół wyrabiamy masę. Doprawiamy solą i pieprzem, formujemy kuleczki i wrzucamy do zupy. Zagotowujemy i serwujemy z prażonym sezamem.

Autor: TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości