Przepisy kulinarne

Rozgrzewające zupy - przepisy

Zima w pełni, dlatego w naszej kuchni zaprezentowaliśmy Państwu przepisy na rozgrzewające zupy!



Bulion wołowy pachnący estragonem z ziołowym makaronem

Składniki:

2l mocnego bulionu wołowego (gotowanego na prędze ok. 4-5h)


250 ml śmietanki 30%


Mała garść świeżego estragonu


6 jajek


Garść koperku, natki


Ew. główka czosnku


Przygotowanie:

Do bulionu dodajemy świeżo siekanych ziół i czosnku. Zagotowujemy i dodajemy śmietankę. W miseczce mieszamy jaja z solą i pieprzem i siekanym koprem i natką. Smażymy naleśniki na klarowanym maśle i kroimy je w długie paski niczym makaron. Gorącą zupę podajemy z makaronem i świeżymi ziołami. Dobrze pasują też pierożki z mięsem lub grzybami.



Pomidorowa aromatyzowana imbirem z kulkami z kury i kolendry

Składniki:

2 l bulionu z kury


400g przecieru pomidorowego


Ok. 10 cm korzenia imbiru


700 g mielonej kury


Garść kolendry


2 jaja


Sól, pieprz


Ew. 2 kłącza trawy cytrynowej



Przygotowanie:

Bulion zagotowujemy z przecierem i odstawiamy na mały gaz. Do zupy ucieramy imbir. Z kury, jaj i ziół wyrabiamy masę. Doprawiamy solą i pieprzem, formujemy kuleczki i wrzucamy do zupy. Zagotowujemy i serwujemy z prażonym sezamem.



Źródło: Dzień Dobry TVN |
Artykuł sponsorowany
Co sądzisz o tym artykule?
63
7
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0