Przepisy kulinarne

Rafał "Tito" Kryla gotuje z mamą

Znany z pierwszej edycji programu "You can dance" Rafał "Tito" Kryla przyjął nasze zaproszenie i zgodził się stanąć w sobotni poranek w naszej kuchni. Do pomocy wziął ze sobą... mamę, którą udało mu się namówić na powrót po 12 latach do Polski. Z Tito rozmawialiśmy także o ruszającej już jutro szkole tańca, którą uruchamia w Zabrzu.

Pierogi mamy Tito

Składniki:
2 kg maki
2 jajka
1,5 kg ziemniaków

1/2 kg sera bialego
3 cebule
20 dkg wedzonego boczku
papryka w proszku
sól pieprz
smietana
sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Z maki ,jajek i soli zagniesc ciasto. Powinno byc dobrtze wyrobione. Ziemniaki ugotowac i dokladnie ugniesc dodajac pokruszony bialy ser. Dodac cebule usmazona na zloty kolor, doprawic sola, pieprzem i papryka w proszku. Ciasto rozwalkowac, wykroic szklanka krazki, nalozyc farsz i zlozyc na pól i dobrze zlepic brzegi pierogów. Pierogi wrzucac na wrzaca i osolona wode. Gdy wyplyna na wierzch gotowac jeszcze okolo 3 minuty na wolnym ogniu. Podawac ze skwarkami, przysmazona cebula i kwasna smietana.

Źródło: Dzień Dobry TVN |
Artykuł sponsorowany
Co sądzisz o tym artykule?
91
9
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0