Pyszne letnie desery

W kuchni Dzień Dobry TVN: pomarańcza z natką pietruszki, sorbet mango marakuja, czekolada mleczna z borowikami, wanilia z palonym masłem, sorbet z truskawek, masło orzechowe wegańskie czyli letnie desery w wykonaniu mistrza lodziarskiego Pawła Petrykowskiego. Smacznego!

Pomarańcza z natką pietruszki

700 g soku z pomarańczy

100 g wody

120 g cukru nierafinowanego z buraka

60 g glukozy w proszku

20 g inuliny

natka pietruki

sok z cytryny

Sorbet mango marakuja

350 g mango

140 g marakuja

160g cukru nierafinowanego z buraka

50 g glukozy w proszku

300 g wody

Czekolada mleczna z borowikami

150 g czekolady mlecznej

75 g śmietanki 36 proc

575 g mleka 3,2 proc

100 g cukru

35 g glukozy w proszku

45 g mleka odtłuszczonego w proszku

10 g kakao

10 g borowik suszony

Wanilia z palonym masłem

500 g mleka

250 g śmietanki

50 g żółtka

30 g masła palonego

130 g cukru

40 g glukozy w proszku

1-2 laski wanilii

Sorbet z truskawek

700 g truskawek

100 g woda

140 g cukru

60 g glukozy w proszku

Masło orzechowe wegańskie

210 g miazgi arachidowej

160 g cukru nierafinowanego z buraka

80 g glukozy w proszku

520 g wody

30 g inulina

2 g sól

Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

podziel się:

Pozostałe wiadomości