Przepisy kulinarne

Pyszne desery z egzotycznych owoców

Owoce egzotyczne można jeść na wiele sposobów. W kuchni Dzień Dobry TVN gotował dziś Bartek Boratyn, który przygotował z owoców pyszne desery. Na sam ich widok, aż ślinka cieknie!

 

 

 

Panna Cotta z musem z mango i chili z pitają

Składniki:
500 ml śmietanki 30%
500 ml jogurtu naturalnego
150 g cukru
15g żelatyny
Mus z 2 dojrzałych mango
Papryczka chili
Smoczy owoc - pitaja

Tiramisu z karmelizowanym kumkwatem i owocem granatu

Składniki:
500 g serka mascarpone
200 g cukru
100 ml soku z granata
5 jajek
Likier passoa
Biszkopty
Karmelizowane kumkwaty

Creme Brulee z sharonem

Składniki:
8 żółtek
250 ml śmietanki 30%
100 g cukru
70 ml mleka
Likier passoa
mus z 1 sharona

Koktajl z karamboli

Składniki:
2 karambole
8 kostek lodu
100 ml białego Vermouth
200 ml soku z ananasa
1 duży ananas
2 szklanki wina musujacego

Maracuia Cake Bartka Boratyna
Biszkopt ciemny
500 ml ubitej śmietanki 36%
500 g musu z marakui
200 g cukru
15 g żelatyny
Owoce do dekoracji

Źródło: Dzień Dobry TVN |
Co sądzisz o tym artykule?
48
5
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0