dziendobry.tvn.pl
Kraków kojarzy nam się z Sukiennicami, Bazyliką Mariacką, Wawelem oraz z ... obwarzankiem. A jak powiedział Mikołaj Rey, "krakowski obwarzanek to nie lada gratka. To tradycja przepyszna dla każdego wujka, turysty i dziadka". Skąd się wzięły obwarzanki krakowskie? Jak się je wypieka? Czy oryginale obwarzanki zawierają "chemię"? Jak odróżnić prawdziwego obwarzanka od tego podrabianego? Rozmawialiśmy o tym z ekspertem Dzień Dobry TVN Mikołajem Reyem.
A tak wypieka się tradycyjne obwarzanki.
Źródło: Dzień Dobry TVN |
Autor:
Redakcja Dzień Dobry TVN
dziendobry.tvn.pl

zdrowie.tvn.pl

zdrowie.tvn.pl
Co sądzisz o tym artykule?
46
6
Wybrane dla Ciebie

Joanna Racewicz w katastrofie smoleńskiej 11
(więcej)

Znamy już wszystkie pary 5. edycji programu
(więcej)

Joanna Jarmołowicz i Jan Królikowski od ponad
(więcej)

Agnieszka Łyczakowska i Wojtek Janik ponad
(więcej)
Komentarze
0