Przepisy kulinarne

Pogodna kuchnia z Beskidu Śląskiego

Bartek Jędrzejak i Daria Ładocha ze swoją "Pogodną kuchnią" i food truckiem dotarli do Istebnej. Ponoć to właśnie tu swoją żonę poznał Adam Małysz. Skorzystajcie z przepisów Darii na: pasztet z soczewicy i z żurawiną podany na grillowanym chlebie z dodatkiem rukoli i wędzonego sera, białą kiełbasę pieczoną w sosie rozmarynowym z grzybami Shitake oraz sałatkę z wołowiną, mango i sosem ostrygowym. Ciekawe, jaką Bartek ma dla nas prognozę pogody? :-)

Pasztet z soczewicy i z żurawiną podany na grillowanym chlebie z dodatkiem rukoli i wędzonego sera
Składniki:
5 pasztetów z soczewicy z żurawiną
2 bochenki chleba razowego
2 opakowania rukoli
500 g wędzonego sera w plastrach
2 słoiczki żurawiny do mięs
6 ogórków małosolnych
4 pomidory malinowe
1 opakowanie majonezu

Biała kiełbasa pieczona w sosie rozmarynowym z grzybami Shitake
Składniki:
3 opakowania białej kiełbasy
rozmaryn w doniczce
oliwa z oliwek
główka czosnku
plastry boczku – 2 opakowania
1 opakowanie grzybów Shitake
3 cebule
sos sojowy
mleko kokosowe – 1 l

Sałatka z krótko smażoną wołowiną, mango i sosem ostrygowym
Składniki:
3 mango
1 opakowanie sosu ostrygowego
sałata lodowa duża
2 ogórki zielone
700 – 1 kg polędwica wołowa
500 g pomidorki koktajlowe
orzechy ziemne solone
2 x czerwona cebula
ciemne winogrona
orzechy włoskie 1 paczka
ser gorgonzola
oliwa z oliwek
Sos: oliwa z oliwek, syrop z agawy, musztarda, cytryna, sok z pomarańczy, ocet balsamiczny

Źródło: Dzień Dobry TVN |
Co sądzisz o tym artykule?
72
8
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0