Przepisy kulinarne

Paweł Deląg z misjonarzem i odeskie potrawy

Prosto z Odessy, w kuchni Dzień Dobry TVN Paweł gościł ze swoim przyjacielem i misjonarzem księdzem Janem Dargiewiczem. Wspólnie "uchylili pokrywki" i przygotowali potrawy słynące z cudownego aromatu i smaku. A wszystkie one prosto ze słynnego miasta nad Morzem Czarnym, gdzie panują łagodne zimy i długie lata.

Zdjęcie: Piotr Bławicki/ East News

Ucha - krem rybny
Składniki:
3 rodzaje ryby morskiej
pęczek pietruszki
pęczek selera
pęczek szczypioru
kopru
mała główka kalafiora
papryka zielona
sól
pieprz
przyprawa do zupy rybnej

Ucha - zupa rybna Odeska
Składniki:
1,5 kg  ryby morskiej
pęczek pietruszki
pęczek kopru
2 duże cebule
1 cytryna
pieprz
przyprawa do zupy rybnej

Solanka
Składniki:
3 rodzaje wędliny
2 rodzaje kiełbasy mięsnej - razem około 1 kg
oliwki czarne bez pestek
2 marchewki
2 cebule
2 sztuki papryki czerwonej i zielonej
pieprz
sól

Sununguni

ser sununguni
lawasz

Źródło: Dzień Dobry TVN |
Artykuł sponsorowany
Co sądzisz o tym artykule?
68
6
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0