dziendobry.tvn.pl
W Warszawie sprzedaje się go przy cmentarzach. Mało kto wie, że dawniej nazywano ten przysmak „panieńską skórką”. Czym dokładnie jest i skąd się wzięła „pańska skórka”? Czy nasz podróżnik kulinarny Maciej Nowak rozwiązał także tajemnicę znikających „pańskich skórek”? Jaka jest pradawna receptura tych słodyczy? Czy 40 lat temu smakowała tak jak smakuje dziś?
Zdjęcie: Tomasz Urbanek/ East News
Źródło: Dzień Dobry TVN |
Autor:
Redakcja Dzień Dobry TVN

zdrowie.tvn.pl

zdrowie.tvn.pl
dziendobry.tvn.pl
Co sądzisz o tym artykule?
78
8
Wybrane dla Ciebie

Joanna Jarmołowicz i Jan Królikowski od ponad
(więcej)

Mija trzynaście lat od śmierci Agaty Mróz.
(więcej)

Nigdy nie jest za późno na podróż poślubną –
(więcej)

Ewa Żmijewska i Shandrelica Casper stworzyły
(więcej)
Komentarze
0