Przepisy kulinarne

Oliwki z czekoladą à la Anna Bosak

W środowisku tanecznym jest znana i ceniona, ale postanowiła pójść w inną stronę- chce być psychologiem. W ubiegłym roku wróciła z Hiszpanii. Spędziła tam rok. Przywiozła piękne wspomnienia i miłość do aromatycznej kuchni hiszpańskiej. Jak jada się w kraju Saury i Almodovara, ile tam przytyła oraz co jest wyjątkowego w tym południowym regionie opowiedziała w kuchni Dzień Dobry TVN.

Zdjęcie: Tomasz Urbanek/ East News

Oliwki z czekoladą i miodem
Składniki:
100 g oliwek hiszpańskich czarnych  
50 g czekolady gorzkiej 72%       
1 łyżka miodu akacjowego           
Sól morska

Oliwki z marchewką i imbirem
Składniki:
100 g oliwek hiszpańskich czarnych 
1 marchewka           
15 g imbiru świeżego         
Świeżo mielony pieprz czarny
1 łyżka miodu akacjowego    

Oliwki z rukolą, pieczoną papryką i serem
Składniki:
100 g oliwek hiszpańskich czarnych
100 g rukoli  
100 g sera twardego, dojrzałego     
Papryka pieczona bez skóry
Oliwa hiszpańska

Oliwki z cytrusami
Składniki:
100 g oliwek hiszpańskich czarnych
Grapefruit     
Pomarańcza     
Mandarynka          
Cytryna             
100 g łososia          
Kolendra świeża

Oliwki z brzoskwiniami
Składniki:
150 g oliwek hiszpańskich czarnych
Pomidory suszone          
2 brzoskwinie          
Hiszpańska oliwa
Rozmaryn świeży

Oliwki z pomidorem i ogórkiem
Składniki:
150 g oliwek hiszpańskich czarnych
Świeży ogórek               
Pomidory cherry           
Oregano świeże
Natka pietruszki
Ocet winny
Sól, pieprz świeżo mielony czarny

Oliwki z selerem
Składniki:
150 g oliwek zielonych hiszpańskich      
Seler naciowy  
1 łyżka miodu akacjowego         
Limonka           
Oliwa hiszpańska

Oliwki ze śledziem
Składniki:
150 g oliwek zielonych hiszpańskich    
Śledz w oleju              
Pomarańcza               
Pomidor               
Suszony pomidor           
Cebula czerwona    
Szczypiorek
Oliwa hiszpańska

Oliwki z serem kozim
Składniki:
150 g oliwek zielonych hiszpańskich
Ser kozi   - kostka              
50 g orzechów włoskich          
Jabłko  
2łyżki miodu akacjowego    
Tymianek świeży
Cytryna              
Oliwa hiszpańska

Źródło: Dzień Dobry TVN |
Artykuł sponsorowany
Co sądzisz o tym artykule?
78
9
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0