Przepisy kulinarne

Oddajemy głos rybom!

Polacy nie kupują ryb wcale albo kupują ich niewiele. Nie doceniamy ich walorów zdrowotnych. W kuchni Dzień Dobry TVN szef kuchni restauracji La Iberica Jose Perez Diaz przygotował najsmaczniejsze potrawy z owoców morza.

Są źródłem białka, fosforu selenu. Sprawdziliśmy w 3 miastach Polski, w Krakowie, Gdańsku i Warszawie, jak wygląda spożycie ryb?

Zdjęcie: Bartosz Krupa / East News

 

 


DORADA A LA SAL CON ENSALADA DE PATATAS PARA DOS PERSONAS - DORADA W SOLI Z ŚRÓDZIEMNOMORSKĄ SAŁATKĄ ZIEMNIACZANĄ DLA DWÓCH OSÓB

Składniki:
1 kg dorady
ok. 1,5 kg sól morska
czosnek
cytryna
rozmaryn
oliwa z oliwek

ŚRÓDZIEMNOMORSKA SAŁATKA ZIEMNIACZANA

Składniki:
300g ziemniaków
1 szt. czerwonej cebuli
szafran
sól
pieprz czarny
papryka piquillo
oliwki
pomarańcza
oliwa z oliwek
ocet winny

MEJILLONES A LA IBERICA - MAŁŻE A LA IBERICA

Składniki:
1 kg świeżych małż
czosnek
świeże pomidory
liść laurowy
sól
pieprz czarny
oliwa z oliwek
kolendra
słodka hiszpańska papryka suszona
białe wino

Źródło: Dzień Dobry TVN |
Artykuł sponsorowany
Co sądzisz o tym artykule?
62
4
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0