Artykuł z cyklu "Z ETi Browni zawsze słodko spędzisz czas" strona główna
Desery

Najprostszy przepis świata na kobiece spotkanie i nie tylko. Bez pieczenia i gotowania

mat. prasowe 

Desery

Najprostszy przepis świata na kobiece spotkanie i nie tylko. Bez pieczenia i gotowania

mat. prasowe 

Raz na jakiś czas każda kobieta potrzebuje towarzystwa wyłącznie innych kobiet.  Form spędzania wspólnie czasu jest wiele i wszystko zależy od indywidualnych potrzeb i preferencji. Trudno jednak wyobrazić sobie takie spotkanie bez jakiegokolwiek posiłku, przekąski czy deseru. Jeśli tym razem to Ty chcesz poczęstować swoich gości czymś wyjątkowym, a jednocześnie szybkim i łatwym w przygotowaniu, sprawdź naszą pyszną propozycję.

Idealna przekąska na kobiece spotkanie

Każdemu dłuższemu spotkaniu z innymi osobami zwykle towarzyszą różnego typu posiłki i przekąski. Przygotowanie ich samodzielnie niemal zawsze wiąże się z dodatkową satysfakcją. Jeśli jednak nie dysponujemy dużą ilością czasu, warto postawić na coś szybkiego, ale nadal pysznego i robiącego wrażenie na każdym, kto tego spróbuje lub... chociaż spojrzy. 

Idealnym rozwiązaniem może być zakup gotowej bazy, np. dobrej jakości biszkopt czy ciasteczka brownie oraz samodzielne przygotowanie prostych kremów i innych dodatków. Przykładem dobrej bazy dla wszystkich fanów przekąsek intensywnie czekoladowych są babeczki i ciasta ETi Browni. Prócz tego, że same w sobie są czekoladowe, babeczki ETi Browni wypełnia nadzienie czekoladowe, zaś ciasto ETi Browni - kawałki orzechów laskowych.

Wówczas pozostaje nam jedynie zrobienie pysznych kremów i przekąski gotowe. Niczego nie musimy piec, gotować czy smażyć. 

Babeczki ETi Browni z kremem mascarpone, pistacjami i granatem

Składniki:

  • dowolna ilość babeczek ETi Browni z czekoladą i nadzieniem czekoladowym - jedno opakowanie to 9 sztuk (180 g)
  • 200 g serka mascarpone
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 owoc granatu
  • garść obranych pistacji

Sposób przygotowania:

  1. Umyty granat przekroić na ćwiartki, włożyć do miski z wodą i wybrać ze środka ziarna. 
  2. Pistacje drobno posiekać. 
  3. Do wysokiego, schłodzonego (najlepiej metalowego lub szklanego) naczynia włożyć serek mascarpone, wlać schłodzoną śmietankę i dodać cukier puder. 
  4. Wszystko razem ubić mikserem na puszystą, sztywną masę. 
  5. Otrzymany krem schłodzić w lodówce.
  6. Schłodzony krem przełożyć do rękawa cukierniczego lub zwykłego woreczka foliowego ze ściętym rogiem i wycisnąć na wierzchu babeczek.
  7. Całość udekorować ziarnami granatu i posypać pistacjami.

Powyższy przepis to świetny pomysł na słodką przekąskę, którą wykonamy szybko, w oparciu o kilka składników, a będzie pyszna i piękna. Połączenie intensywnie czekoladowych ciast i babeczek ETi Browni z aksamitnym, słodkim kremem, lekko kwaśnym owocem granatu i minimalnie gorzkawą pistacją to niesamowita fuzja smaków. A to, jak się prezentują, powoduje, że trudno się im oprzeć i sprawia wrażenie, że ich przygotowanie zajęło znaczenie więcej czasu.


Artykuł sponsorowany
Co sądzisz o tym artykule?
91
7
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
1
14.06.2021
Mike
Extra!