Przepisy kulinarne

Najlepszy rostbef i grzybowe aioli w Polsce!

W studiu Dzień Dobry TVN gościliśmy zwycięzców 8. edycji konkursu Wine & Food Noble Night. Maciej Majewski, szef kuchni Le Victoria Brasserie Moderne i Paweł Chomentowski szef kuchni restauracji Bulaj przygotowali takie specjały jak: grzybowe aioli, bekonowe crumble czy rostbef w stylu gravad lax.

Rostbef w stylu gravad lax

Składniki:
Sól koszerna-80ml
Syrop klonowy-125ml
Olej canola-125ml
Siekany imbir-5g
Anyż ziarna-2g
Goździki-2g
Siekana kolendra-6g
Kruszony pieprz-3g
Rostbef -454g

Grzybowe aioli

Składniki:
Majonez-100g
Czosnek pasta-1g
Grzyby puder-20g
Utarte zioła (tymianek, rozmaryn, szałwia)-2g
Sól, pieprz
Cytryna sok - 5ml

Chrupiące żółtko

Składniki:
Jajko przepiórcze - 8 szt
Panierka tempura
sól, pieprz

Piklowane czerwone cebule

Składniki:
Czerwona cebula -100g
Ocet winny-50ml
Woda -100ml
sól, cukier
Ziarna pieprzu
Goździki

Dodatki:
Shimeji biały-80g
Kiełki musztardowca-60g
Rzodkiew Daiokon spaghetti-100g
Ogórek zwijany-100g

Bekonowe crumble

Składniki:
Chrupiący bekon zmiksowany - 60g

Źródło: Dzień Dobry TVN |
Co sądzisz o tym artykule?
64
7
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0