Materiał promocyjny

Mrożonki – łatwy sposób na zawsze zdrowe i świeże obiady

Projekt bez tytułu (36).jpg
Projekt bez tytułu (36).jpg
Mrożonki to coś, co każdy z nas powinien w domu mieć. Mrożone warzywa są fenomenalne – nie tracą wiele wartości odżywczych, można je szybko przygotować, zajmują mało miejsca w zamrażarce, a także nadają się do długiego przechowywania. Jeśli robić zapasy na kwarantannę to tylko z mrożonek!

Wiele osób mrozi na własną rękę różne warzywa i owoce w sezonie, aby zapewnić sobie dostęp do witamin i mikroelementów oraz smaku lata w późniejszym okresie. Jednak nie wszyscy mają taką możliwość. Ponadto na rynku znajdują się świetne zamienniki domowej roboty mrożonek.

Szpinak FRoSTY

Mrożony szpinak kojarzy wam się tylko z wielką bryłą zamrożonego szpinaku, która nie mieści się w garnku czy na patelni? Cóż, wypróbujcie mrożone szpinakowe serduszka od FRoSTY. Jest to po prostu porcja szpinaku, którą łatwo oddzielić. Teraz używasz tylko tyle, ile potrzebujesz, nie ma konieczności rozmrażania całego opakowania.

Taki szpinak można bardzo łatwo przygotować w garnku lub na patelni (w 15 minut) czy w mikrofalówce – (przez 9 minut).

A jeśli nie chcecie szpinaku w serduszkach, wybierzcie liście szpinaku od Frosty. W końcu na waszym talerzu zobaczycie prawdziwy zielony szpinak, a nie papkę!

Szpinak – gotowe dania

To świetny sposób na gotowy obiad. Wyjmujesz z zamrażarki, podgrzewasz i masz porcję zdrowia na talerzu! Co polecamy?

Szpinak z sosem śmietanowym w serduszkach od FRoSTY polecamy przez wzgląd na skład – 60 proc. szpinaku, 9 proc. śmietanki, mąka i przyprawy – czyli tak jak zrobiłaby to Wasza babcia!

Szpinak z serem od FRoSTY to również soczysty szpinak, którego smak podkreśla ser gorgonzola, a pozostałe składniki to mąka i przyprawy. Jeśli już jeść gotowe dania, to tylko takie na bazie warzyw i sprawdzonych produktów, bez dodatków do żywności.

Mrożony szpinak może być świetną bazą do wielu ciekawych dan: tart, zapiekanek, sosów, naleśników czy nawet zup – lista pomysłów jest praktycznie nieograniczona.

Mrożonki – fakty i mity

Mrożenie jest jednym z najlepszych sposobów na przechowywanie żywności. W trakcie mrożenia żywność traci od 10 do 40 proc. wartości odżywczych, jednak jest to stosunkowo niewiele. Przykładowo witamina C tracimy 40 proc., a witaminy B2 już tylko 10 proc. Pamiętajcie, że każde przetworzenie żywności zawsze sprawia, że świeże produkty tracą składniki odżywcze.

Mrożone warzywa można przechowywać w zamrażarce nawet rok. Są one więc bardzo wytrzymałe – i jeśli tylko potrzebujemy zapasów nie wahajmy się ich przygotować albo sięgnąć po już gotowe produkty, takie jak szpinak od FRoSTY.

Autor: Adrianna Kowalczyk

Źródło: http://www.akademiadobregosmaku.sggw.pl/mrozonki-fakty-i-mity/

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości