Profilaktyka zdrowia

Mity na temat polskiej żywności

Wiele osób uważa, że jedzenie można podzielić na smaczne i …zdrowe. Jak się okazuje żywność ma znacznie więcej w sobie chemii niż mogłoby się wydawać. Wszelkiego rodzaju barwniki, utwardzacze, wypełniacze powodują, że produkty spożywcze sprawiają wrażenie zdrowych, smacznych lub dojrzałych. Jak w dzisiejszym świecie jeść zdrowo? Gdzie szukać odpowiednich produktów? Jakie mogą być konsekwencje spożywania chemii w żywności?

O mitach na temat żywności rozmawiamy z restauratorką Agnieszką Kręglicką, Piotrem Koluchem z Fundacji Pro-test i doktorem Pawłem Grzesiowskim.

Źródło: Dzień Dobry TVN |
Artykuł sponsorowany
Co sądzisz o tym artykule?
69
6
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0