Przepisy kulinarne

Mikołajkowy kotlet

Zaczynali od umieszczania filmików na jednym z portali internetowych, teraz prowadzą własny serwis. Mają rzesze wiernych fanów. W tym roku zabrali swoich widzów na dwumiesięczne wakacje kulinarne, podczas których gotowali, jedli i dzielili się swoimi inspiracjami. W Dzień Dobry TVN opowiedzieli o swojej pasji, dla której postawili wszystko na jedną kartę, rzucili pracę w korporacjach, a teraz nie wychodzą z kuchni. I są szczęśliwi.

Kuchnia na Mikołajki.

Trufelki śnieżne
Składniki:
200 g pokruszonych ciastek
ok. 80-100 g twarożku
100 g czekolady roztopionej
wiórki kokosowe

Przygotowanie:
Ciastka kruszę, mieszam z twarożkiem i czekoladą, wyrabiam masę i formuję kulki. Kulki obtaczam w wiórkach kokosowych. Chowam do lodówki by się schłodziły.

Kurczak z ziemniakami
Składniki:
ok. 600 g podudzi kurczaka
1-1,5 kg ziemniaków
3 łyżki oleju
3 łyżki miodu
1 łyżeczka pieprzu
sól
sól ziołowa

Przygotowanie:
Podudzia kurczaka obtaczam w marynacie przygotowanej z oleju, miodu i przypraw, wkładam do naczynia, dodaję do tego ziemniaki posypane solą ziołową. Zapiekam w nagrzanym do 180C piekarnika przez 1 godzinę.

Kisiel żurawinowy
Składniki:
1/2 szklanki żurawiny
1 szklanka wody
3 łyżeczki cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej

Przygotowanie:
Podgrzewam żurawinę z połową wody i cukrem, w drugiej połowie wody rozrabiam mąkę, dodaję do zagotowanej żurawiny i mieszam. Podaję póki gorące.

Źródło: Dzień Dobry TVN |
Artykuł sponsorowany
Co sądzisz o tym artykule?
52
4
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0