Przepisy kulinarne

Meksykańskie smaki w Dzień Dobry TVN

2017 jest rokiem Fridy Kahlo w Polsce. W naszej kuchni dania inspirowane przepisami Fridy i Diego Rivery zaprezentowała nam szefowa kuchni Ambasady Meksyku - Pamela Montellano.

Cochinita

Składniki:
wieprzowina pokrojona w kostkę
achiote
ocet
oliwa  z oliwek
liście bananowca
pomarańcze
pieprz
sól
kminek
oregano
cebula czerwona
ocet jabłkowy

Ceviche

Składniki:
filet z ryby (dorsz, biały)
oliwa z oliwek
sok ze świeżych limonek
pomarańcze
ostra papryka chili serrano
czerwona cebula
awokado hass
kolendra
ogórki
totopos

Guacamole

Składniki:
awokado
cytryna
ostra papryka chili serrano
czerwona cebula
kolendra
pomidor
sól

 

 

 

Źródło: Dzień Dobry TVN |
Co sądzisz o tym artykule?
66
5
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0