Masła i oliwy ziołowe według przepisów finalisty MasterChefa Szymona Czerwińskiego

Do kuchni Dzień Dobry Wakacje zaprosiliśmy Szymona Czerwińskiego, finalistę piątej edycji popularnego programu kulinarnego MasterChef, uczestnika kursów w paryskich szkołach Le Cordon Bleu, Alain Ducasse i Hotel Ritz Paris. Przygotował dla nas produkty i dania, w których zioła odgrywają główną rolę.

Masła ziołowe

Masło czosnkowo-pietruszkowe

Składniki:

  • 150 g masła niesolonego
    • 1/2 łyżeczki soli
      • 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego
        • 2 łyżki oliwy z oliwek
          • 4 ząbki czosnku
            • 4 łyżki poszatkowanej pietruszki

              Przygotowanie:

              Masło należy wyjąć z lodówki, aby było miękkie. Następnie połącz ze sobą masło, oliwę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj. Ząbek przeciśnij przez prasę. Natkę pietruszki poszatkuj i połącz ze składnikami. Tak przygotowane masło przełóż na papier do pieczenia lub folię spożywczą, aby nadać mu ładnego kształtu. Przełóż do lodówki, aby stwardniało.

              >>> Zobacz także:

              Masło bekonowo-serowe

              Składniki:

              • 150 g masła niesolonego
                • 1/2 łyżeczki soli
                  • 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego
                    • 50 g poszatkowanego bekonu
                      • 1/2 szklanki sera cheddar startego
                        • 4 łyżki poszatkowanej kolendry

                          Przygotowanie:

                          Masło należy wyjąć z lodówki, aby było miękkie. Następnie połącz ze sobą masło, sól i pieprz. Bekon poszatkuj na mniejszą kostkę, następnie na suchej patelni wymaż i wystudź. Połącz ze sobą przygotowane składniki łącznie z poszatkowaną kolendrą. Tak przygotowane masło przełóż na papier do pieczenia lub folię spożywczą, aby nadać mu ładnego kształtu. Przełóż do lodówki, aby stwardniało.

                          Masło cytrynowo-miętowe

                          Składniki:

                          • 150 g masła niesolonego
                            • 1/2 łyżeczki soli
                              • 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego
                                • sok z 1/2 cytryny
                                  • 4 łyżki poszatkowanej mięty
                                    • skórka z otartej cytryny

                                      Przygotowanie:

                                      Masło należy wyjąć z lodówki, aby było miękkie. Następnie połącz ze sobą masło, sól i pieprz. Wyparz cytrynę i zetrzyj skórkę. Sok z cytryny wyciśnij do masła, pilnuj, aby nie dostała się pestka. Miętę poszatkuj i dodaj do pozostałych składników. Dokładnie wymieszaj. Tak przygotowane masło przełóż na papier do pieczenia lub folię spożywczą, aby nadać mu ładnego kształtu. Przełóż do lodówki, aby stwardniało.

                                      Masło pietruszkowe

                                      Składniki:

                                      • 150 g masła niesolonego
                                        • 1/2 łyżeczki soli
                                          • 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego
                                            • 5 łyżek poszatkowanej natki z pietruszki

                                              Przygotowanie:

                                              Masło należy wyjąć z lodówki, aby było miękkie. Następnie połącz ze sobą masło, sól i pieprz. Pietruszkę poszatkuj i dodaj do masła. Połącz ze sobą dokładnie składniki. Tak przygotowane masło przełóż na papier do pieczenia lub folię spożywczą, aby nadać mu ładnego kształtu. Przełóż do lodówki, aby stwardniało.

                                              Oliwy ziołowe

                                              Oliwa cytrynowo-rozmarynowa

                                              Składniki:

                                              • 300 ml oliwy z oliwek lub oleju słonecznikowego (tyle ile ma twoja butelka)
                                                • 1 cytryna
                                                  • 1 pęczek rozmarynu

                                                    Przygotowanie:

                                                    Do rondelka wlewamy odmierzoną ilość oliwy (taką samą jaką ma pojemność butelka, w której będziemy ją przechowywać). Dodajemy do niej wybrane składniki i podgrzewamy do 90 st. C. Pamiętajmy, aby oliwa się nie zagotowała i w ten sposób usuniemy wszelkie bakterie, które mogą spowodować psucie się oliwy z ziołami, oraz ją aromatyzujemy. Tak przygotowaną oliwę przelewamy do wyparzonych i suchych (to bardzo ważne!) słoików lub butelek. Wieczka też powinny być wyparzone i wysuszone. Oliwę smakową robioną w domu należy spożyć w ciągu tygodnia.

                                                    Oliwa chili

                                                    Składniki:

                                                    • 300 ml oliwy z oliwek lub oleju słonecznikowego (tyle ile ma twoja butelka)
                                                      • 1 zielona papryczka chili
                                                        • 1 czerwona papryczka chili
                                                          • 2 łyżki suszonej papryczki chili

                                                            Przygotowanie:

                                                            Do rondelka wlewamy odmierzoną ilość oliwy (taką samą jaką ma pojemność butelka w której będziemy ją przechowywać). Dodajemy do niej wybrane składniki i podgrzewamy do 90 st. C. Pamiętajmy, aby oliwa się nie zagotowała i w ten sposób usuniemy wszelkie bakterie, które mogą spowodować psucie się oliwy z ziołami, oraz ją aromatyzujemy. Tak przygotowaną oliwę przelewamy do wyparzonych i suchych (to bardzo ważne!) słoików lub butelek. Wieczka też powinny być wyparzone i wysuszone. Oliwę smakową robioną w domu należy spożyć w ciągu tygodnia.

                                                            Oliwa czosnkowa

                                                            Składniki:

                                                            • 300 ml oliwy z oliwek lub oleju słonecznikowego (tyle ile ma twoja butelka)
                                                              • 5 ząbków czosnku

                                                                Przygotowanie:

                                                                Do rondelka wlewamy odmierzoną ilość oliwy (taką samą jaką ma pojemność butelka, w której będziemy ją przechowywać). Dodajemy do niej wybrane składniki i podgrzewamy do 90 st. C. Pamiętajmy, aby oliwa się nie zagotowała i w ten sposób usuniemy wszelkie bakterie, które mogą spowodować psucie się oliwy z ziołami, oraz ją aromatyzujemy. Tak przygotowaną oliwę przelewamy do wyparzonych i suchych (to bardzo ważne!) słoików lub butelek. Wieczka też powinny być wyparzone i wysuszone. Oliwę smakową robioną w domu należy spożyć w ciągu tygodnia.

                                                                Oliwa ziołowa mrożona

                                                                Składniki:

                                                                • 200 ml oliwy z oliwek
                                                                  • pęczek oregano
                                                                    • pęczek tymianek
                                                                      • pęczek rozmarynu

                                                                        Przygotowanie:

                                                                        Do silikonowego pojemnika do lodu włóż ulubione zioła. Następnie zalej oliwą i przełóż do zamrażarki. Oczywiście na skutek mrożenia oliwa straci część swoich właściwości, ale jest to lepsze rozwiązanie niż wyrzucanie oliwy, której termin ważności upływa.

                                                                        Smażone liście szałwii

                                                                        Składniki:

                                                                        • 20 liści szałwii
                                                                          • 100 g mąki
                                                                            • 200 ml piwa
                                                                              • szczypta soli
                                                                                • olej do smażenia

                                                                                  Przygotowanie:

                                                                                  Liście należy umyć pod bieżącą wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym. W misce połącz ze sobą przesianą mąkę z piwem oraz solą. Olej rozgrzej w garnku do 180 st. C, a następnie smaż na głębokim tłuszczu przez kilka sekund, aż będą złote. Podawaj z solą morską.

                                                                                  Kwiaty cukinii z salsą pomidorową

                                                                                  Składniki:

                                                                                  • cukinia
                                                                                    • 100 g mąki pszennej
                                                                                      • 200 ml piwa jasnego
                                                                                        • 1 jajo
                                                                                          • szczypta soli
                                                                                            • olej do smażenia
                                                                                              • kolorowe pomidory
                                                                                                • liście bazylii i mięty
                                                                                                  • oliwa z oliwek

                                                                                                    Przygotowanie:

                                                                                                    Kwiaty cukinii należy umyć pod bieżącą wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym. Delikatnie usuń ze środka pręciki, przekręcając zgodnie z ruchami zegara. W misce połącz ze sobą przesianą mąkę z piwem, jajkiem oraz solą. Olej rozgrzej w garnku do 180 st. C, a następnie smaż na głębokim tłuszczu przez kilka sekund, aż będą złote. Podawaj z solą morską.

                                                                                                    Pomidory sparz i obierz ze skóry. Następnie usuń gniazda nasienne i posiekaj drobno w kostkę. Wymieszaj razem z poszatkowaną bazylią oraz miętą. Dopraw solą i pieprzem, i polej oliwą z oliwek.

                                                                                                    Sałatka wakacyjna z ziołowym dresingiem

                                                                                                    Składniki:

                                                                                                    • 300 g filetu łososia bez skóry
                                                                                                      • 200 g fasolki szparagowej
                                                                                                        • 200 g małych młodych ziemniaków
                                                                                                          • 200 g jogurtu greckiego
                                                                                                            • 100 g dużych zielonych oliwek z oliwek
                                                                                                              • 100 g dużych czarnych oliwek z oliwek
                                                                                                                • 100 g parmezanu
                                                                                                                  • 100 ml oliwy z oliwek
                                                                                                                    • 10 listków mięty
                                                                                                                      • 5 jaj
                                                                                                                        • 2 ząbki czosnku
                                                                                                                          • 1 awokado dojrzałe
                                                                                                                            • 1 cytryna
                                                                                                                              • 1 zielony ogórek
                                                                                                                                • 1 pęczek rzodkiewki
                                                                                                                                  • pęczek pietruszki
                                                                                                                                    • 100 ml oliwy z oliwek

                                                                                                                                      Przygotowanie:

                                                                                                                                      Łososia umyj pod bieżącą wodą, następnie oprósz w soli i pieprzu, i grilluj na patelni grillowej, aż białko się zetnie. Fasolkę szparagową blanszuj przez 5 minut we wrzątku, następne odcedź z wody. Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, a następnie gorące wyłóż na półmisek. W blenderze lub moździerzu przygotuj ziołowe pesto, łącząc ze sobą miętę, czosnek, cytrynę oraz pietruszkę. Dodaj również oliwę z oliwek. Jaja ugotuj na półmiękko. Na półmisek wyłóż przygotowane produkty razem z pokrojoną na ćwiartki rzodkiewką oraz awokado.

                                                                                                                                      Spaghetti Verde

                                                                                                                                      Składniki:

                                                                                                                                      • 200 g makaronu spaghetti
                                                                                                                                        • pęczek bazylii
                                                                                                                                          • 2 ząbki czosnku
                                                                                                                                            • 5 filetów anchois
                                                                                                                                              • 10 orzechów włoskich
                                                                                                                                                • 20 g parmezanu
                                                                                                                                                  • 100 ml oliwy z oliwek
                                                                                                                                                    • sól
                                                                                                                                                      • pieprz

                                                                                                                                                        Przygotowanie:

                                                                                                                                                        Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W blenderze lub moździerzu przygotuj pesto ze wszystkich składników. Zostaw kawałek sera, aby oprószyć. Ugotowany makaron połącz z ziołowym pesto.

                                                                                                                                                        Autor: Redakcja Dzień Dobry Wakacje

                                                                                                                                                        podziel się:

                                                                                                                                                        Pozostałe wiadomości

                                                                                                                                                        Pomyśl, zanim udostępnisz zdjęcia swojego dziecka

                                                                                                                                                        Pomyśl, zanim udostępnisz zdjęcia swojego dziecka

                                                                                                                                                        Takiego programu dawno nie było. W pracy stawi się wyjątkowy skład prowadzących

                                                                                                                                                        Takiego programu dawno nie było. W pracy stawi się wyjątkowy skład prowadzących

                                                                                                                                                        Upiekłam fit "sernik" Anny Lewandowskiej. Bez glutenu, bez laktozy... bez smaku?

                                                                                                                                                        Upiekłam fit "sernik" Anny Lewandowskiej. Bez glutenu, bez laktozy... bez smaku?

                                                                                                                                                        Quiz. Sprawdź, co wiesz o wielkanocnych potrawach?

                                                                                                                                                        Quiz. Sprawdź, co wiesz o wielkanocnych potrawach?

                                                                                                                                                        Żurek i barszcz biały - czym się różnią te wielkanocne zupy?

                                                                                                                                                        Żurek i barszcz biały - czym się różnią te wielkanocne zupy?

                                                                                                                                                        Wielkanoc z Dzień Dobry TVN. Jakie świąteczne niespodzianki czekają widzów?

                                                                                                                                                        Wielkanoc z Dzień Dobry TVN. Jakie świąteczne niespodzianki czekają widzów?

                                                                                                                                                        Rebel Wilson straciła dziewictwo w wieku 35 lat. "Ludzie mogą poczekać, aż będą gotowi"

                                                                                                                                                        Rebel Wilson straciła dziewictwo w wieku 35 lat. "Ludzie mogą poczekać, aż będą gotowi"

                                                                                                                                                        Nowy uczestnik wszedł do "Hotelu Paradise 8" i od razu namieszał

                                                                                                                                                        Nowy uczestnik wszedł do "Hotelu Paradise 8" i od razu namieszał

                                                                                                                                                        Serowe pyszności na Wielkanoc. Poznaj przepisy Andrzeja Polana na dania z serem długodojrzewającym
                                                                                                                                                        Materiał promocyjny

                                                                                                                                                        Serowe pyszności na Wielkanoc. Poznaj przepisy Andrzeja Polana na dania z serem długodojrzewającym

                                                                                                                                                        Wysyłają gościom wirtualne zaproszenia na ślub. Czy to dobry pomysł?

                                                                                                                                                        Wysyłają gościom wirtualne zaproszenia na ślub. Czy to dobry pomysł?

                                                                                                                                                        Tradycje wielkanocne - zwyczaje, ciekawostki i symbole Wielkanocy. Co powinno być w koszyczku wielkanocnym?

                                                                                                                                                        Tradycje wielkanocne - zwyczaje, ciekawostki i symbole Wielkanocy. Co powinno być w koszyczku wielkanocnym?

                                                                                                                                                        "Po Wielkanocy sałatkę jarzynową wyrzuca 68% Polaków". Znana dziennikarka radzi, co z niej zrobić

                                                                                                                                                        "Po Wielkanocy sałatkę jarzynową wyrzuca 68% Polaków". Znana dziennikarka radzi, co z niej zrobić

                                                                                                                                                        Wojciech Modest Amaro podzielił się rodzinną nowiną. "Piękny Aniołek już jest na świecie"

                                                                                                                                                        Wojciech Modest Amaro podzielił się rodzinną nowiną. "Piękny Aniołek już jest na świecie"

                                                                                                                                                        Wyjątkowe dania z drobiu na Wielkanoc (i nie tylko). Wypróbuj przepisy Matteo Brunettiego
                                                                                                                                                        Materiał promocyjny

                                                                                                                                                        Wyjątkowe dania z drobiu na Wielkanoc (i nie tylko). Wypróbuj przepisy Matteo Brunettiego

                                                                                                                                                        Tuż po porodzie otrzymała od matki niestosowny prezent

                                                                                                                                                        Tuż po porodzie otrzymała od matki niestosowny prezent

                                                                                                                                                        Ile jajek można zjeść w tygodniu? Ekspert rozwiewa wątpliwości

                                                                                                                                                        Ile jajek można zjeść w tygodniu? Ekspert rozwiewa wątpliwości

                                                                                                                                                        Księżna Kate wspierała ją w chorobie. Teraz 8-latka chce zrobić dla niej to samo. "Wyzdrowieje tak, jak ja"

                                                                                                                                                        Księżna Kate wspierała ją w chorobie. Teraz 8-latka chce zrobić dla niej to samo. "Wyzdrowieje tak, jak ja"

                                                                                                                                                        10 kroków dzieli Cię od udanej podróży. O tym należy pamiętać przy planowaniu wyjazdu
                                                                                                                                                        Materiał promocyjny

                                                                                                                                                        10 kroków dzieli Cię od udanej podróży. O tym należy pamiętać przy planowaniu wyjazdu

                                                                                                                                                        Kobiety hejtowane za wielodzietność.  "Odpieluszkowe zapalenie mózgu"  

                                                                                                                                                        Kobiety hejtowane za wielodzietność.  "Odpieluszkowe zapalenie mózgu"  

                                                                                                                                                        Zjadłam słynny żurek Magdy Gessler. Czy talerz zupy jest wart swojej ceny?

                                                                                                                                                        Zjadłam słynny żurek Magdy Gessler. Czy talerz zupy jest wart swojej ceny?

                                                                                                                                                        Siostry uratowały sklep dziadka. "To nie mogło się tak skończyć"

                                                                                                                                                        Siostry uratowały sklep dziadka. "To nie mogło się tak skończyć"

                                                                                                                                                        Klaudia El Dursi zabiera w podróże walizki z jedzeniem?

                                                                                                                                                        Klaudia El Dursi zabiera w podróże walizki z jedzeniem?

                                                                                                                                                        Ten składnik warto suplementować. "Odpowiada za to, że nasza skóra jest ładna, a włosy piękne"
                                                                                                                                                        Materiał promocyjny

                                                                                                                                                        Ten składnik warto suplementować. "Odpowiada za to, że nasza skóra jest ładna, a włosy piękne"

                                                                                                                                                        Wiosenny horoskop miłosny. Pojawią się emocjonalne burze i zawirowania

                                                                                                                                                        Wiosenny horoskop miłosny. Pojawią się emocjonalne burze i zawirowania

                                                                                                                                                        Czy epidemia opioidowa ma szansę dotrzeć do Polski? "4 lata temu nie mieliśmy żadnych przypadków"

                                                                                                                                                        Czy epidemia opioidowa ma szansę dotrzeć do Polski? "4 lata temu nie mieliśmy żadnych przypadków"

                                                                                                                                                        Polska ma własnego van Gogha. Ekspertyzy potwierdziły autentyczność obrazu

                                                                                                                                                        Polska ma własnego van Gogha. Ekspertyzy potwierdziły autentyczność obrazu

                                                                                                                                                        "Alkohol, przemoc, zaniedbania". Gabriela nie bała się pomóc maluchom

                                                                                                                                                        "Alkohol, przemoc, zaniedbania". Gabriela nie bała się pomóc maluchom

                                                                                                                                                        Potrawy wielkanocne, które zawładną świątecznym stołem. Przepisy Sebastiana Olmy
                                                                                                                                                        Materiał promocyjny

                                                                                                                                                        Potrawy wielkanocne, które zawładną świątecznym stołem. Przepisy Sebastiana Olmy

                                                                                                                                                        Marcin Prokop ma wyjątkową relację z bratem, lecz nie zawsze było kolorowo. "Zburzył mój spokój"

                                                                                                                                                        Marcin Prokop ma wyjątkową relację z bratem, lecz nie zawsze było kolorowo. "Zburzył mój spokój"

                                                                                                                                                        Obejrzałam dwa odcinki serialu "Klara". Każdy zna kogoś takiego, jak matka głównej bohaterki

                                                                                                                                                        Obejrzałam dwa odcinki serialu "Klara". Każdy zna kogoś takiego, jak matka głównej bohaterki

                                                                                                                                                        Sposób na wnętrze: Metamorfoza starej i niefunkcjonalnej kuchni. "To jest rewelacja"
                                                                                                                                                        Materiał promocyjny

                                                                                                                                                        Sposób na wnętrze: Metamorfoza starej i niefunkcjonalnej kuchni. "To jest rewelacja"

                                                                                                                                                        Sarah Ferguson wspiera Kate. Sama walczyła z dwoma typami raka

                                                                                                                                                        Sarah Ferguson wspiera Kate. Sama walczyła z dwoma typami raka

                                                                                                                                                        Wyjątkowy gość specjalny w "MasterChef Nastolatki"

                                                                                                                                                        Wyjątkowy gość specjalny w "MasterChef Nastolatki"

                                                                                                                                                        Nazywają go "trudnym aktorem". Jaki naprawdę jest Sebastian Fabijański?

                                                                                                                                                        Nazywają go "trudnym aktorem". Jaki naprawdę jest Sebastian Fabijański?

                                                                                                                                                        Dbać trzeba nie tylko o włosy, ale i o skórę głowy. Jak to robić?
                                                                                                                                                        Materiał promocyjny

                                                                                                                                                        Dbać trzeba nie tylko o włosy, ale i o skórę głowy. Jak to robić?

                                                                                                                                                        "Łazienkowe przekleństwa" - zbawienna metoda czy szkodliwy trend? Psycholożka wyjaśnia

                                                                                                                                                        "Łazienkowe przekleństwa" - zbawienna metoda czy szkodliwy trend? Psycholożka wyjaśnia

                                                                                                                                                        Sposób na idealnie białe firanki i obrusy na święta - sprawdź, co trzeba zrobić

                                                                                                                                                        Sposób na idealnie białe firanki i obrusy na święta - sprawdź, co trzeba zrobić

                                                                                                                                                        "Hotel Paradise 8". Ola i Ada rozdają karty. Ich decyzja może mieć wpływ na Rajskie Rozdanie

                                                                                                                                                        "Hotel Paradise 8". Ola i Ada rozdają karty. Ich decyzja może mieć wpływ na Rajskie Rozdanie

                                                                                                                                                        Zatrzymaj pierwsze zmarszczki. Sprawdź, jak zapobiec starzeniu się skóry
                                                                                                                                                        Materiał promocyjny

                                                                                                                                                        Zatrzymaj pierwsze zmarszczki. Sprawdź, jak zapobiec starzeniu się skóry

                                                                                                                                                        Platforma streamingowa Max już w czerwcu. "Na tę chwilę czekaliśmy 2 lata"

                                                                                                                                                        Platforma streamingowa Max już w czerwcu. "Na tę chwilę czekaliśmy 2 lata"

                                                                                                                                                        Wiosna na wielkanocnym stole. Stwórz własne dekoracje

                                                                                                                                                        Wiosna na wielkanocnym stole. Stwórz własne dekoracje

                                                                                                                                                        Brak apetytu u osób starszych. Co robić, kiedy seniorzy przestają jeść?
                                                                                                                                                        Materiał promocyjny

                                                                                                                                                        Brak apetytu u osób starszych. Co robić, kiedy seniorzy przestają jeść?

                                                                                                                                                        Co i za ile kupimy do koszyka wielkanocnego?

                                                                                                                                                        Co i za ile kupimy do koszyka wielkanocnego?

                                                                                                                                                        Nie wiesz, jak rozmawiać ze swoim psem? Waszą komunikację poprawi Radek Ekwiński. Napisz do nas

                                                                                                                                                        Nie wiesz, jak rozmawiać ze swoim psem? Waszą komunikację poprawi Radek Ekwiński. Napisz do nas

                                                                                                                                                        To najczęstszy błąd w podawaniu żurku

                                                                                                                                                        To najczęstszy błąd w podawaniu żurku

                                                                                                                                                        Wybuchowy ekstrawertyk, a może cichy introwertyk? Poznaj numerologiczną 4

                                                                                                                                                        Wybuchowy ekstrawertyk, a może cichy introwertyk? Poznaj numerologiczną 4

                                                                                                                                                        Mateusz Hładki poprowadzi nowy program

                                                                                                                                                        Mateusz Hładki poprowadzi nowy program

                                                                                                                                                        Sprawdzony trik z TikToka. Jak sprytnie pokroić mango?

                                                                                                                                                        Sprawdzony trik z TikToka. Jak sprytnie pokroić mango?

                                                                                                                                                        E-sklep TVN. Co jest w ofercie? "Widzowie poczują się częścią czegoś większego"
                                                                                                                                                        Materiał promocyjny

                                                                                                                                                        E-sklep TVN. Co jest w ofercie? "Widzowie poczują się częścią czegoś większego"

                                                                                                                                                        Ile cukru jest w przekąskach dla dzieci? "Owoce się je, a nie pije"

                                                                                                                                                        Ile cukru jest w przekąskach dla dzieci? "Owoce się je, a nie pije"

                                                                                                                                                        Paulina Holtz oddała kuchnię. Ogłoszenie zamieściła na popularnej grupie

                                                                                                                                                        Paulina Holtz oddała kuchnię. Ogłoszenie zamieściła na popularnej grupie

                                                                                                                                                        Wielka przeprowadzka rodziny Clarke. "Najbardziej obawiamy się o Czarusia"

                                                                                                                                                        Wielka przeprowadzka rodziny Clarke. "Najbardziej obawiamy się o Czarusia"

                                                                                                                                                        Sanah szczerze o swoich lękach. Czego się obawia?

                                                                                                                                                        Sanah szczerze o swoich lękach. Czego się obawia?

                                                                                                                                                        9 tradycyjnych potraw na Wielkanoc - najlepsze przepisy

                                                                                                                                                        9 tradycyjnych potraw na Wielkanoc - najlepsze przepisy

                                                                                                                                                        Wakacje w maju – gdzie warto pojechać?

                                                                                                                                                        Wakacje w maju – gdzie warto pojechać?

                                                                                                                                                        Ola Żuraw-Świątek po 10 latach pogodziła się z mamą

                                                                                                                                                        Ola Żuraw-Świątek po 10 latach pogodziła się z mamą

                                                                                                                                                        #DzieńDobrywPolsce. Potrzebujesz interwencji Dzień Dobry TVN? Napisz do nas

                                                                                                                                                        #DzieńDobrywPolsce. Potrzebujesz interwencji Dzień Dobry TVN? Napisz do nas

                                                                                                                                                        Jak rozmawiać z dziećmi o ukrzyżowaniu Jezusa? "Mają prawo wiedzieć, że umieramy"

                                                                                                                                                        Jak rozmawiać z dziećmi o ukrzyżowaniu Jezusa? "Mają prawo wiedzieć, że umieramy"

                                                                                                                                                        Grupowa randka w "Hotelu Paradise 8". Ktoś złoży uczestnikom niezapowiedzianą wizytę

                                                                                                                                                        Grupowa randka w "Hotelu Paradise 8". Ktoś złoży uczestnikom niezapowiedzianą wizytę

                                                                                                                                                        Beata Ścibakówna skrytykowała zachowanie młodych aktorów

                                                                                                                                                        Beata Ścibakówna skrytykowała zachowanie młodych aktorów

                                                                                                                                                        Nauczycielka, która nie stawia stopni. "Obawiałam się bardziej reakcji rodziców niż uczniów"

                                                                                                                                                        Nauczycielka, która nie stawia stopni. "Obawiałam się bardziej reakcji rodziców niż uczniów"