Przepisy kulinarne

Kuchnia rybna z nutą pikanterii

Czy w Warszawie, czy w Kołobrzegu zawsze zapraszamy do naszej kuchni najlepszych kucharzy i serwujemy Wam najsmaczniejsze potrawy. Tym razem do kuchni, na statku, zaprosiliśmy kucharzy: Roberta Bochenko i Ryszarda Pileckiego. Panowie przygotowują dla Was potrawy ze świeżych ryb: ceviche z troci z guacamole, turbota z patelni z karmelizowanymi świeżymi warzywami, sałatkę z dorsza oraz zupę rybną z nutą trawy cytrynowej i mleka kokosowego. Smacznego!

 

Ceviche z troci z guacamole

Składniki:
Filet z troci
Dojrzałe awokado
Limonka
Ząbek czosnku
Cebula szalotka
Słodka papryka chilli
Pieczywo razowe
Sól morska

Przygotowanie:
Rybę z drobno posiekaną cebulą marynujemy 15 minut w soku z limonki. Z awokado, limonki, papryki, czosnku przygotowujemy rozgniatając w miseczce guacamole. Serwujemy na świeżym razowym pieczywie.

Pierwsze Danie (Primo) - Zupa rybna z nutą trawy cytrynowej i mleka kokosowego

Składniki:
Filety z dorsza, troci, sandacza
Włoszyzna na zupę
Trawa cytrynowa
Chilli
Limonka
Mleko kokosowe
Świeża kolendra
Śmietana 36%

Przygotowanie:
Do ugotowanego wywaru ze świeżych warzyw wkładamy dodajemy zblenderowaną trawę cytrynowa z chilli i limonka a także (już nie gotując) ładne kawałki ryby. Na koniec mleko kokosowe i świeża kolendrę.

Danie główne (Secondo) - Turbot z patelni z karmelizowanymi świeżymi warzywami

Składniki:
Turbot
Mix sezonowych warzyw (marchewka, ziemniaki, czosnek)

Źródło: Dzień Dobry Wakacje |
Co sądzisz o tym artykule?
49
4
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0