Przepisy kulinarne

Kuchnia prosta i wykwintna

W kuchni Dzień Dobry TVN Agata Kościkiewicz. Restauratorka przygotowała takie smakołyki jak: suflet czekoladowy, krem z kalafiora oraz sandacza z warzywami. Smacznego!

Suflet czekoladowy

Składniki:
400 g  czekolady
400 g  masła
10 jajek
300 g  cukru

Przygotowanie:
Rozpuść masło z czekoladą, ostudź, następnie utrzyj jajka z cukrem, wymieszaj wszystko razem ostrożnie i nakładaj do foremek do pieczenia. Piecz 13 min. w 180 st. C.

Krem z kalafiora

Składniki:
masło
cebula
kalafior
mleko tłuste
oliwa truflowa

Przygotowanie:
Podsmaż na maśle cebulę, następnie dodaj kalafior i zalej mlekiem. Gotuj pół godziny, na koniec blenduj i dodaj kropelki oliwy truflowej.

Sandacz z warzywami

Składniki:
sandacz
brokuły
kalafior
koperek
rodzynki
szynka parmeńska
szalotka
masło
pomidorki cherry
sól i pieprz

Przygotowanie:
Na jednej patelni smaż sandacza, a  na drugiej podsmaż kalafior, brokuły i szynkę parmeńską. Następnie dodaj namoczone rodzynki i podlewaj rosołem. Na koniec dodaj masło i koperek do warzyw. Następnie ułóż na talerzu warzywa, na warzywach ułóż rybę, a na rybie - pomidorki cherry.

Źródło: Dzień Dobry TVN |
Co sądzisz o tym artykule?
66
7
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0