Przepisy kulinarne

Kuchnia na obcasach

Agnieszka i Małgosia przyjaźnią się od wielu lat. Niejednokrotnie można było zobaczyć je wspólnie bawiące się na pokazach mody, premierach, czy innych wydarzeniach towarzyskich. Dziś odwiedziły nas w naszej kuchni, przekonajcie się co dobrego dla nas przygotowały.

Tiramisu Małgosi Sochy

Składniki:
-dwie duże paczki biszkoptów podłużnych, włoskich.
-4 serki mascarpone
-kawa rozpuszczalna
-kakao
-cukier( 5-10 łyżek)
-8 jajek
-100 ml alkoholu( żubrówka, amaretto, zwykła wódka)

Sposób przygotowania:
Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno z odrobiną soli. Żółtka mieszkamy z serkiem mascarpone i cukrem. Następnie łączymy delikatnie masę serkową z pianą z białek. Biszkopty należy delikatnie namoczyć w kawie. Najlepiej w przeźroczystym naczyniu układać kolejno. Warstwa biszkoptów, na to serek, posypać kakao. I znów warstwa biszkoptów, serek, kakao. Pycha!

Sałatka słoneczna Agi Cegielskiej

Składniki:
-puszka kukurydzy konserwowej
-puszka ananasa
-kostka żółtego sera
-słonecznik do podsmażenia
-majonez
-sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
Kukurydzę i ananasa wyjąć z puszki, odsączyć z wody. Ser żółty należy pokroić w drobną kostkę. Na łyżce masła delikatnie podsmażyć słonecznik. Wszystkie produkty połączyć ze sobą i doprawić do smaku wedle uznania. Do tak przygotowanej sałatki dodajemy majonez. Jeśli chcemy uzyskać sałatkę w wersji Ligot, musimy zrezygnować z majonezu!

Źródło: Dzień Dobry TVN |
Artykuł sponsorowany
Co sądzisz o tym artykule?
55
5
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0