Materiał promocyjny

Kuchnia na obcasach

Agnieszka i Małgosia przyjaźnią się od wielu lat. Niejednokrotnie można było zobaczyć je wspólnie bawiące się na pokazach mody, premierach, czy innych wydarzeniach towarzyskich. Dziś odwiedziły nas w naszej kuchni, przekonajcie się co dobrego dla nas przygotowały.

Tiramisu Małgosi Sochy

Składniki:

-dwie duże paczki biszkoptów podłużnych, włoskich.

-4 serki mascarpone

-kawa rozpuszczalna

-kakao

-cukier( 5-10 łyżek)

-8 jajek

-100 ml alkoholu( żubrówka, amaretto, zwykła wódka)

Sposób przygotowania:

Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno z odrobiną soli. Żółtka mieszkamy z serkiem mascarpone i cukrem. Następnie łączymy delikatnie masę serkową z pianą z białek. Biszkopty należy delikatnie namoczyć w kawie. Najlepiej w przeźroczystym naczyniu układać kolejno. Warstwa biszkoptów, na to serek, posypać kakao. I znów warstwa biszkoptów, serek, kakao. Pycha!

Sałatka słoneczna Agi Cegielskiej

Składniki:

-puszka kukurydzy konserwowej

-puszka ananasa

-kostka żółtego sera

-słonecznik do podsmażenia

-majonez

-sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Kukurydzę i ananasa wyjąć z puszki, odsączyć z wody. Ser żółty należy pokroić w drobną kostkę. Na łyżce masła delikatnie podsmażyć słonecznik. Wszystkie produkty połączyć ze sobą i doprawić do smaku wedle uznania. Do tak przygotowanej sałatki dodajemy majonez. Jeśli chcemy uzyskać sałatkę w wersji Ligot, musimy zrezygnować z majonezu!

Autor: Marek Węgrzyn

Źródło: Dzień Dobry TVN

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości