Przepisy kulinarne

Kuchnia Kasi Struss

Kasia Struss, czyli Katarzyna Strusińska jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych modelek na świecie. Bez wątpienia jest dziewczyną, która zrobiła niekwestionowaną, światową karierę. Z podwarszawskiego Ciechanowa trafiła wprost na najsłynniejsze wybiegi świata. Dziś gościliśmy ją w kuchni "Dzień Dobry TVN", przekonajcie się jak sobie poradziła.

Polędwiczka wieprzowa zapiekana z serem pleśniowym

Składniki:
- 2 polędwiczki wieprzowe
- 2 słodkie śmietanki 30% lub 36%
- ser pleśniowy Lazur: 40 dag 
- sól, pieprz, świeży tymianek  
- kilogram ziemniaków
- oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:
Polędwiczki przyprawiamy solą i pieprzem do smaku i obtaczamy w siekanym tymianku. Na patelni grillowej obsmażamy równomiernie z każdej strony. Układamy polędwiczki w pojemniku do zapiekania i polewamy śmietanką oraz obkładamy serem. Tak przygotowane polędwiczki wkładamy do rozgrzanego piekarnika, do temperatury 180 stopni na 5 minut. Polędwiczki podajemy z opiekanymi ziemniaczkami i z sałatką śledziową.

Sałatka śledziowa

Składniki:
- śledzie marynowane
- ananas z puszki
- jabłko obrane ze skórki
- cebulka
- majonez

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki kroimy w kostkę i mieszamy z majonezem. Gotowe.

Bezy z bitą śmietaną i owocem granatu

Składniki:
- śmietanka dobra do ubijania
- zagęstnik do śmietany
- kilogram dobrej jakości bez
- jeden granat

Sposób przygotowania:
Ubijamy śmietankę. Dodajemy zagęstnik. Bezy łamiemy na nieduże kawałki. Wyjmujemy pestki granatu i mieszamy bezy i pestki ze śmietaną. GotoweJ

Źródło: Dzień Dobry TVN |
Artykuł sponsorowany
Co sądzisz o tym artykule?
84
9
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0