Krystian Herba pobił własny Rekord Guinnessa

To już jego szósty rekord Guinnessa w skakaniu rowerem po schodach. Dziś wskoczył do naszego studia - Krystian Herba. Jak wygląda bicie rekordu Guinnessa od strony organizacyjnej?

Staram się wskakiwać coraz wyżej

Mam takie hobby już od 10 lat. Wtedy zdobyłem swój pierwszy budynek, to był PKiN w Warszawie. Od tamtej pory staram się wskakiwać coraz wyżej.

Jak zgłosić się do bicia rekordu Guinnessa?

Trzeba wysłać swoje zgłoszenie przez stronę internetową. Po jakimś czasie otrzymujemy informację jakie warunki musimy spełnić podejmując próbę bicia rekordu. Później są dwie możliwości, albo przyjeżdża sędzia z Guinnessa, druga metodą jest wysłanie odpowiedniej dokumentacji - filmów zdjęć.

Co jest najtrudniejsze w jego dyscyplinie?

Najtrudniejsza jest koncentracja. Utrzymanie tej koncentracji przez dwie godziny, to jest naprawdę duże wyzwanie.

Rekordy Krystiana Herby:

  • PARK INN BERLIN, NIEMCY (2019) 3581 stopni
    • SWISSOTEL TALLINN, ESTONIA (2019) 630 stopni
      • AZ TOWER, CZECHY (2019) 632 stopnie
        • GULLIVER KIJÓW, UKRAINA (2018) 888 stopni
          • RONDO 1 , WARSZAWA (2018) 842 stopnie
            • WILLIS (SEARS) TOWER, USA (2016) 3461 stopni
              • SKY TOWER, WROCŁAW (2016) 1142 stopnie
                • ATOMIUM, BELGIA (2016) 514 stopni
                  • TAIPEI 101, TAJWAN (2015) 3139 stopni
                    • EUREKA TOWER, AUSTRALIA (2014) 2919 stopni
                      • SWFC, CHINY (2013) 2754 stopnie
                        • ROSE RAYHAAN BY ROTANA, DUBAJ (2012) 2040 stopni
                          • MESSETURM, NIEMCY (2011) 1212 stopni
                            • GRAN HOTEL BALI, HISZPANIA (2011) 921 stopni
                              • MILLENNIUM TOWER AUSTRIA (2010) 818 stopni
                                • ALTUS, KATOWICE (2010) 908 stopni
                                  • INTERCONTINENTAL, WARSZAWA (2010) 859 stopni
                                    • PAŁAC KULTURY, WARSZAWA (2009) 785 stopni

                                      Autor: Anna Kobyłka

                                      podziel się:

                                      Pozostałe wiadomości