Materiał promocyjny

Kinga Baranowska w szczytowej formie

Zdobyła Lhotse, wysoki na 8516 m, czwarty najwyższy szczyt świata. Górę tę dedykowała Jerzemu Kukuczce, który zginął na południowej ścianie. W kuchni Dzień Dobry TVN zdradziła, co musi jeść himalaista, aby przetrwać w górach i jaką rolę pełni odżywianie w procesie wspinaczkowym? Towarzyszyła jej przyjaciółka Monika.

Zdjęcie: Bartosz Krupa/ East News

Sałatka Kingi:

Składniki:

Zestaw sałat, mix

Rucola

Ser pleśniowy niebieski

3 gruszki

Truskawki świeże

Zielone winogrona bez pestek

Pestki dyni

Orzechy włoskie

Łosoś pieczony

Oliwa z oliwek

Kiełki fasoli Mung

Czarne oliwki

Cytryna

Pieprz, sól

Sposób przygotowania:

Sałaty umyć i ułożyć na dużym talerzu lub w salaterce. Dodać rukolę. Ser pleśniowy pokruszyć, a gruszki obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Całość połączyć ze sobą. Polać oliwą z oliwek i świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny.

Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości