Materiał promocyjny

Jednodniowe restauracje

Jednodniowe restauracje mieszczą się w prywatnych mieszkaniach, gospodynie z gotowania dla nieznajomych czerpią satysfakcję, a każdy z gości składa się na pokrycie kosztów przygotowania takiej kolacji.

Więcej o tym pomyśle możecie dowiedzieć się z:

Domowe papardelle z ragout

Makaron:

1 kg twardej mąki – typ ‘00’ – semolina

10 jaj (na 100 g mąki przypada jedno jajo)

Ragout:

1 kg ulubionego mięsa – w naszym wypadku indyka

2 sosy pomidorowe w kartonie

słoiczek koncentratu pomidorowego

świeże zioła – oregano, liście laurowe, rozmaryn

czerwone wino wytrawne

oliwa z oliwek

czosnek

0,7 kg sera grana padano

rosół warzywny

namoczone grzyby – najlepiej prawdziwki

Ciasto:

1 kg mąki

450 g masła

4 jajka

200 g kwaśnej śmietany 30%

szczypta soli

Nadzienie:

1 kg wołowej karkówki

3 cebule

50 g masła

pieprz, sól, odrobina zimnej wody

Lody

Składniki:

wanilia w laskach

50 g cukru

4 jaja

500 ml śmietanki do ubijania

sól

4 batony – chałwa arabska – pistacje w miodzie

Autor: Marek Węgrzyn

Źródło: Dzień Dobry TVN

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości