Przepisy kulinarne

Jan Paszkowski bawi się warzywami

Pierwszoplanową rolę w kuchni Dzień Dobry TVN grają dziś warzywa. Jan Paszkowski, uczestnik „MasterChefa, przygotował sałatkę z kaszy kuskus i piersi kurczaka, warzywny gulasz z cieciorki ze szpinakiem i fetą oraz sałatkę z zielonej soczewicy i brokułów. Jak przygotowuje się kuskus? Lubicie cieciorkę?

Zdjęcie: Piotr Bławick/ East News

Przypominamy, że rusza kolejna edycja programu "MasteChef". 5 maja zapraszamy na casting do Krakowa! Szczegóły na stronie: masterchef.tvn.pl

Sałatka z kaszy kuskus i piersi kurczaka
kasza kuskus
awokado
piersi kurczaka
kiełki słonecznika
ser feta
grillowana papryka w słoiku
pestki dyni
kolendra
bazylia
cytryny
słodka papryka w proszku
czerwona cebula
oliwa z oliwek

Warzywny gulasz z cieciorki ze szpinakiem i fetą

4 ciecierzyce w puszce
szpinak sałatkowy
marchewka
korzeń pietruszki
pomidory
przecier pomidorowy
cebula
czosnek
cynamon
kmin mielony
curry
nasiona gorczycy
ser feta
czerwona, żółta i zielona papryka
bakłażan

Sałatka z zielonej soczewicy i brokułów
zielona soczewica
4 sztuki białej, surowej kiełbasy
brokuł
2 czerwone papryki
rukola
2 krzaczki świeżej bazylii
czosnek
musztarda
miód
oliwa z oliwek
cytryna

Odwiedź także stronę: kulinarni.pl

Źródło: Dzień Dobry TVN |
Co sądzisz o tym artykule?
64
6
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0