dziendobry.tvn.pl
Oprócz znanych od setek lat sposobów przechowywania i przetwarzania żywności, takich jak solenie, suszenie czy mrożenie, znamy dziś jeszcze sterylizację, pasteryzację i liofilizację. Poddajemy pokarm działaniu pola magnetycznego, promieniowania, obróbce podczerwienią, ultradźwiękami, suszeniu rozpryskowemu lub grzaniu oporowemu. Jak bardzo różnią się produkty, które znajdują się na naszym stole od tych, które jedli nasi dziadkowie? Jaki ma to wpływ na nasze zdrowie?
Źródło: Dzień Dobry TVN |
Artykuł sponsorowany
Autor:
TVN
Artykuł sponsorowany
dziendobry.tvn.pl

zdrowie.tvn.pl

zdrowie.tvn.pl
Co sądzisz o tym artykule?
80
7
Wybrane dla Ciebie

Aneta Kręglicka razem z synem i jego
(więcej)

Marcin Prokop zaintrygował media zdjęciem, na
(więcej)

Anna Markowska była uczestniczką 7. edycji
(więcej)

Klaudia Halejcio jest w ciąży. Aktorka
(więcej)
Komentarze
0