Hardkorowy Koksu i dieta "na bicka"!

W kuchni Dzień Dobry TVN urzędował dziś Hardkorowy Koksu. przekonywał nas, że od samych ćwiczeń "bicek" nam nie urośnie! Ważna jest też odpowiednia dieta. Zobaczcie jego przepis na hardkorowy omlet, stek z ziemniakiem i szaszłyk z hardkorową sałatą z awokado. Smacznego!

Hardkorowy OMLET

Składniki:

5 białek jaj

1-2 żółtka

odżywka białkowa 2 miarki

mąka żytnia TYP 2000 ok 4-5 łyżek

ok 2 łyżeczki cynamonu

garść płatków migdałów

garść żurawiny suszonej

banan

borówki amerykańskie 1 opakowanie

Steak z Ziemniakiem według Hardkorowego Koksa

Składniki:

Steak:

polędwica wołowa 300 g

olej słonecznikowy

pieprz czarny

sól

małe masełko

Ziemniak:

2 ziemniaki średniej wielkości

twaróg półtłusty

jogurt naturalny

szczypiorek

folia aluminiowa

Sposób przygotowania:

Piec w folii, w piekarniku na 200 stopni przez ok. 1 godzinę, później odsłonić górę z folii i piec dalej ok 10 minut

Szaszłyk z hardkorową sałata z avocado

Składniki:

Pierś kurczaka w przyprawach:

pierś kurczaka 300 g

przyprawy : cebulka granulowana, czosnek granulowany, suszona natka pietruszki, tymianek, cząber, pieprz cayenne

patyczki do szaszłyków

1 cytryna

Sałata:

1 avocado

rukola

roszponka

bazylia

pomidorki koktajlowe

parmezan

uprażyć słonecznik łuskany ( uprażyć na patelni ok. 1 łyżka oliwy z oliwek przez ok 4 minuty ciągle mieszając).

Sos:

musztarda rosyjska 1 łyżka stołowa

ocet jabłkowy 1 łyżka

oliwa z oliwek 3 łyżki

miód płynny pół łyżki

Sposób przygotowania:

Wszystko razem wymieszać w małym SŁOIKU i dodać sól, pieprz, odrobinę czosnku granulowanego.

Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

podziel się:

Pozostałe wiadomości