Przepisy kulinarne

Gruzińska kuchnia palce lizać!

Liana Gamcemlidze, właścicielka restauracji gruzińskiej, nie przypuszczała nawet, że Magda Gessler, którą zaprosiła do swojej restauracji, przeprowadzi rewolucję nie tylko w restauracji, ale i w jej życiu. Obie Panie się zaprzyjaźniły i teraz razem prowadzą warsztaty kulinarne. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowały: pierożki chinkali i bakłażana z pastą z orzechów. Skorzystajcie z ich przepisów!

Pierożki chinkali
ciasto:
1 kg mąki
1 łyżeczka soli
1 jajko
woda (w ilości, by ciasto było twarde)

farsz:
1 mielonego mięsa wieprzowego lub jagnięcego
3 cebule
kolendra
pieprz sól
zimny rosół

Bakłażan z pastą z orzechów
plastry bakłażana o grubości  5 cm

pasta orzechowa:
300 g  mielonych orzechów włoskich
3 ząbki czosnku
papryka ostra
mielona kolendra
ocet biały winny

Źródło: Dzień Dobry TVN |
Co sądzisz o tym artykule?
49
5
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0