Przepisy kulinarne

Gruzińska kuchnia palce lizać!

Przepisy kulinarne

Gruzińska kuchnia palce lizać!

Liana Gamcemlidze, właścicielka restauracji gruzińskiej, nie przypuszczała nawet, że Magda Gessler, którą zaprosiła do swojej restauracji, przeprowadzi rewolucję nie tylko w restauracji, ale i w jej życiu. Obie Panie się zaprzyjaźniły i teraz razem prowadzą warsztaty kulinarne. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowały: pierożki chinkali i bakłażana z pastą z orzechów. Skorzystajcie z ich przepisów!

Pierożki chinkali
ciasto:
1 kg mąki
1 łyżeczka soli
1 jajko
woda (w ilości, by ciasto było twarde)

farsz:
1 mielonego mięsa wieprzowego lub jagnięcego
3 cebule
kolendra
pieprz sól
zimny rosół

Bakłażan z pastą z orzechów
plastry bakłażana o grubości  5 cm

pasta orzechowa:
300 g  mielonych orzechów włoskich
3 ząbki czosnku
papryka ostra
mielona kolendra
ocet biały winny

Źródło: Dzień Dobry TVN |
Co sądzisz o tym artykule?
49
5
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0