Materiał promocyjny

Food trucki – główni reprezentanci street food

Projekt bez tytułu - 2020-08-13T102515.951.jpg
Projekt bez tytułu - 2020-08-13T102515.951.jpg
Food trucki cieszą się coraz większą popularnością. Mobilne bary należą do kategorii street food, a także oferują dania na wynos. Klientów przyciąga świeże i smaczne jedzenie za niewygórowaną cenę. Taki sposób prowadzenia gastronomii daje jego właścicielom zdecydowanie więcej możliwości niż działalność stacjonarna. Dzięki temu można sprzedawać dania tam, gdzie jest na nie zapotrzebowanie.

Food truck z wyposażeniem lub bez

Jeśli zastanawiasz się nad prowadzeniem food trucka, to musisz wiedzieć, że oprócz spełnienia ogólnokrajowych wymagań sanitarnych oraz bezpieczeństwa i higieny pracy, masz naprawdę wiele opcji do wyboru. I to zarówno w kwestii rodzaju oferowanego menu, jak i pomysłu na wygląd furgonetki.

Na rynku motoryzacyjnym występują firmy wyspecjalizowane w sprzedaży food trucków. Co ważne, można zdecydować się na zakup nowego lub używanego wozu gastronomicznego. Niektórym osobom zależy na indywidualnym projekcie. W takiej sytuacji decydują się na dostosowanie wozu od postaw, tak by pasował on do planu biznesowego. Oprócz sprawności technicznej wozu, w prowadzeniu mobilnego baru, istotną rolę odgrywa jakość wyposażenia gastronomicznego.

Jakie elementy wyposażenia food trucka są niezbędne do prowadzenia działalności?

Bez względu na oferowane menu naszego food trucka należy właściwie wyposażyć. Warto dobrze zaprojektować układ urządzeń. W porównaniu z tradycyjną kuchnią restauracji, w food trucku znajduje się bardzo niewiele miejsca. Dlatego tak ważny jest odpowiednio przemyślany projekt. Warto zastanowić się, ile osób ma pracować w kuchni oraz jakie czynności mają oni wykonywać.

Producenci sprzętu gastronomicznego posiadają w sprzedaży urządzenia dedykowane działalności na zasadzie food truck. W sprzedaży znajdują się między innymi:

  • frytownice, w tym frytownice pojedyncze, podwójne, nastawne, z kranikiem, frytownice do ryb,
    • grille i płyty grillowe,
      • opiekacze,
        • salamandry elektryczne,
          • podgrzewacze rolkowe do parówek,
            • gofrownice,
              • naleśnikarki,
                • ekspozytory, w tym: ekspozytory i stojaki na kanapki, ekspozytory na dyspensery do sosów, stojaki na hot dogi

                  Wszystkie wymienione urządzenia mają umożliwić szybkie przygotowanie dania. Sprzęt oferowany jest w różnych wariantach. Płyty grillowe mogą być gładkie lub ryflowane, gazowe lub elektryczne. Opiekacze występują w opcji jednopoziomowej lub dwupoziomowej. Jeśli chodzi o naleśnikarki, to w ofercie są urządzenia z płytą żeliwną, gazowe lub elektryczne. Bez problemu dobierzemy wielkość i wygląd poszczególnych urządzeń.

                  Gdzie kupić profesjonalne wyposażenie do food trucków?

                  W prowadzeniu mobilnej działalności gastronomicznej ogromne znaczenie ma jakość urządzeń. W przypadku awarii powstałej na wyjeździe, naprawa może być utrudniona. Warto zatem korzystać z oferty sprzedawcy, który handluje sprzętem najwyższej jakości oraz sam prowadzi działalność serwisową.

                  Godną polecenia firmą jest HorecaPolska. To profesjonalny sprzedawca wyposażenia gastronomii. Oferta firmy jest bardzo szeroka. Oprócz wysokiej jakości sprzętu gastronomicznego, w sprzedaży są także: odzież gastronomiczna, naczynia, środki do sprzątania.

                  Autor: Adrianna Kowalczyk

                  Materiał promocyjny
                  podziel się:

                  Pozostałe wiadomości