Poznali się i pokochali jeszcze na studiach aktorskich. Ona była na pierwszym roku, on na czwartym. Michała zachwyciła podobno jej spontaniczność. Dziś w studiu "Dzień Dobry TVN" pokazali jak układa im się współpraca kulinarna.
„Sałatka z kurczaka z ananasem”
Składniki: 4 filety z kurczaka 2 puszki ananasa 1 duży jogurt naturalny 3 średnie cebule
Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka trzeba ugotować. Po wyjęciu z wody należy je pokroić w średnią kostkę, podobnie ananas i cebulę. W naczyniu ułożyć na przemian warstwy z: kurczaka, cebuli i ananasa. Wszystko zalać jogurtem. Dekorować kawałkami ananasa.
„Szybkie spaghetti”
Składniki: 1 opakowanie makaronu spaghetti 1 kg mielonej cielęciny 1 puszka pomidorów bez skórki Oliwa z oliwek 20 dag sera (goudy lub parmezanu) Sos w proszku do spaghetti Zioła prowansalskie Sól Pieprz Świeża bazylia
Sposób przygotowania: Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej mięso (do uzyskania rumianego koloru), dodając w międzyczasie niewielką ilość ziół. Energicznie mieszając wrzucić pomidory. Odczekać 5 minut i dodać sos, aby zagęścić potrawę. Całość dusić na niewielkim ogniu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. W czasie przygotowywania sosu ugotować makaron z odrobiną oliwy, aby się nie skleił. Makaron podawać na dużych, płaskich talerzach, polany z wierzchu sosem i obficie posypany startym serem.. Potrawę można udekorować listkami świeżej bazylii
Deser „Domowe musli”
Składniki: 100 g płatków owsianych, 100 g płatków jęczmiennych 100 g płatków żytnich 100 g kukurydzianych, 50 g ziaren żyta, 50 g ziaren pszenicy 100 g otrębów Około 2 1 szklanek wody lub mleka Garść orzechów laskowych Garść orzechów włoskich Odrobina migdałów Garść pestek słonecznika 1 jabłko 1 kiwi 1 banan Rodzynki (wedle uznania). 2 łyżki miodu 1 duże opakowanie jogurtu
Sposób przygotowania: Im więcej różnych rodzajów płatków i ziaren, tym smaczniejsza będzie całość. Trochę płatków; owsianych, jęczmiennych, żytnich kukurydzianych, ziarna: żyta, pszenicy i otręby. Wieczorem należy zmielić wszystko, zalewać źródlaną wodą lub mlekiem (3 szklanki na 250 gram masy) i zostawić na noc. Rano należy dodać pokrojone: orzechy laskowe, orzechy włoskie , migdały, pestki słonecznika i owoce. Można dodać odrobiną rodzynek, które należy wcześniej sparzyć. Zalewać jogurtem i miodem po czym wymieszać i rozłożyć do pucharków.