Materiał promocyjny

Czereśnie w cieście

Joanna Pilarowska ma dwadzieścia pięć lat i jest kulinarnym samoukiem. To mama zachęcała ją w dzieciństwie do gotowania. Nie boi się żadnych kulinarnych wyzwań, z wyjątkiem deserów i owoców morza.

Czereśnie w cieście

Składniki:

5 jajek

200 g mąki

200 g masła

150 g cukru

2 opakowania cukru waniliowego

400 ml mleka

500 g czereśni

100 g masła do smarowania

Przygotowanie:

Mikserem rozbić jajka z cukrem. Powoli dodawać mąkę, rozpuszczone masło i na koniec mleko. Blaszkę wysmarować grubą warstwa masła. Ułożyć wydrenowane czereśnie lub wiśnie. Na całość wylać ciasto, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni. Piec około 30 minut.

Wytrawny sernik ze szparagami i sosem musztardowym

Składniki:

600 g sera białego

2 pęczki białych szparagów

80 g masła

10 jajek

Sól, pieprz, cukier

Przygotowanie:

Szparagi oczyścić i ugotować w wodzie z sola, cukrem i sokiem z cytryny. Zmiksować i połączyć z serem i jajkami. Doprawić solą, pieprzem i skórką z cytryny. Masę wylać do foremek, które wstawiamy do większej formy z wodą. Piec w kąpieli wodnej około 40 minut. Podawać z sosem na bazie majonezu, musztardy i szczypiorku.

Autor: TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości