Co zjeść na podwieczorek? Zobacz najlepsze przepisy

W kuchni Dzień Dobry TVN Artur Moroz przygotował podwieczorek na słodko i w wersji wytrawnej. Co powiecie na

Naleśniki z szynką dojrzewającą i burttą

Składniki:

10 plastrów szynki parmeńskiej lub speck

1 opakowanie buratty

4 jajka

200 ml mleka

100 ml wody gazowanej

200 g mąki

1 doniczka bazylii

0,5 kg pomidorów malinowych

200 g mix sałat

50 ml oliwy z oliwek

1 avocado

Powałki cynamonowe z śliwkami

Składniki:

400 g ugotowanych ziemniaków

100 g mąki

50 g drożdży

2 jajka

1 łyżeczka cynamonu

50 g cukru

500 g śliwek węgierek

10 szt. śliwek typu renkloda

10 szt. goździków

2 kory cynamonu

50 g cukru trzcinowego

Kasza manna z budyniem z truskawkami

Składniki:

200 ml mleka

2 łyżki kaszy manna

250 g truskawka mrożona

2 łyski budyniu waniliowego

2 łyżki wiórek kokosowych

4 łyżki cukru doniczka mięty

50 g czekolady gorzkiej

Grzanki z pasztetem z żurawiną i chrzanem

Składniki:

1 Bagietka

300 g pasztetu

6 łyżek chrzanu

6 łyżek żurawiny

300 g szpinaku baby

Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

podziel się:

Pozostałe wiadomości