Przepisy kulinarne

Co zjeść na podwieczorek? Zobacz najlepsze przepisy

W kuchni Dzień Dobry TVN Artur Moroz przygotował podwieczorek na słodko i w wersji wytrawnej. Co powiecie na

Naleśniki z szynką dojrzewającą i burttą

Składniki:
10 plastrów szynki parmeńskiej lub speck
1 opakowanie buratty
4 jajka
200 ml mleka
100 ml wody gazowanej
200 g mąki
1 doniczka bazylii
0,5 kg pomidorów malinowych
200 g mix sałat
50 ml oliwy z oliwek
1 avocado

Powałki cynamonowe z śliwkami

Składniki:
400 g ugotowanych ziemniaków
100 g mąki
50 g drożdży
2 jajka
1 łyżeczka cynamonu
50 g cukru
500 g śliwek węgierek
10 szt. śliwek typu renkloda
10 szt. goździków
2 kory cynamonu
50 g cukru trzcinowego

Kasza manna z budyniem z truskawkami

Składniki:
200 ml mleka
2 łyżki kaszy manna
250 g truskawka mrożona
2 łyski budyniu waniliowego
2 łyżki wiórek kokosowych
4 łyżki cukru doniczka mięty
50 g czekolady gorzkiej

Grzanki z pasztetem z żurawiną i chrzanem

Składniki:
1 Bagietka
300 g pasztetu
6 łyżek chrzanu
6 łyżek żurawiny
300 g szpinaku baby

Źródło: Dzień Dobry TVN |
Co sądzisz o tym artykule?
83
6
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0