Przepisy kulinarne

Co jada Anna Mucha? Sekrety jej diety!

Niedawno w Dzień Dobry TVN mówiła o ćwiczeniach, które wykonuje, by mieć zgrabną sylwetkę, a dziś w naszej kuchni zdradziła sekrety swojej diety. Co jada Anna Mucha? Czy to prawda, że zajda się białym pieczywem? W kuchni Dzień Dobry TVN towarzyszyła jej dietetyk Justyna Marszałkowska-Jakubik. Skorzystajcie z jej przepisów!

Zdjęcie: Bartosz Krupa/ East News

 

Jajko sadzone w papryce
Składniki:
1 kawałek papryki
1 jajko
koperek lub pietruszka
odrobina oleju
pieprz, sól

Przygotowanie:
Paprykę przekroić w poprzek – wykroić „obręcz” w formie kwiatka, lekko podsmażyć na patelni, na rozgrzaną patelnię do papryki wlać jajko, doprawić do smaku, udekorować listkami pietruszki.

Zupa dyniowa
Składniki:
150 g dyni
100 g mięsa z piersi kurczaka
1 łyżka oleju lub oliwy
1 ziemniak
gałka muszkatołowa
ziele angielskie
liść laurowy
majeranek
pieprz, sól

Przygotowanie:
Dynię pokroić w kostkę i udusić z łyżką oliwy i odrobiną wody na patelni, w oddzielnym garnku ugotować wywar drobiowy, do wywaru dodać dynię oraz obranego i pokrojonego w kostkę ziemniaka. Gotować aż ziemniaki będą miękkie, doprawić gałką, majerankiem oraz solą.

Makaron zapiekany ze szpinakiem
Składniki:
100 g świeżych liści szpinaku
60 g makaronu pełnoziarnistego
3 łyżki startego sera parmezan
3 łyżki śmietanki
2 ząbki czosnku
garść pomidorków koktajlowych
gałka muszkatołowa
pieprz, sól

Przygotowanie:
Makaron ugotować al dente, szpinak udusić ze śmietanką i czosnkiem, doprawić pieprzem, gałką i solą. Do naczynia wyłożyć makaron i zalać szpinakiem, ułożyć pomidorki, posypać startym serem - zapiekać około 10-15 minut.

Źródło: Dzień Dobry TVN |
Artykuł sponsorowany
Co sądzisz o tym artykule?
79
7
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0