Materiał promocyjny

Co jada Anja Rubik?

W studiu Dzień Dobry TVN Anja Rubik razem z mężem Sashą Knezevicem pokazali, jak wygląda ich codzienne menu. Zobacz, jak co jada jedna z najlepszych modelek świata. Czy musi decydować się na wiele wyrzeczeń? Co jest daniem popisowym jej męża?

Zdjęcie: Bartosz Krupa / East News

W studiu Dzień Dobry TVN Anja Rubik opowiedziała o swojej działalności charytatywnej.

Śniadanie - Sok:

Składniki:

burak

pomarańcza

jabłko

ogórek

brokuły

świeży imbir

Lunch - Sałatka:

1 kosz pomidorków koktajlowych, przeciętych na pół

2 łyżki posiekanej zielonej cebuli

1 obrane, posiekane awokado

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

1 łyżka posiekanego koperku

Sposób przygotowania:

Warzywa kroimy na cząstki i mieszamy w salaterce. Posypujemy koperkiem i cebulką.

Dressing:

2 łyżki octu balsamicznego

1 mały ząbek czosnku

1 łyżeczka musztardy gotowej

szczypta soli

świeży zmielony czarny pieprz

1/2 szklanki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

Czosnek wyciskamy i łączymy z oliwą oraz musztardą. Mieszamy na gładki sos i doprawiamy do smaku solą o pieprzem.

Kolacja - Branzino pieczony w soli z ryżem:

Skladniki:

3 szklanki soli morskiej

2 do 4 duże białka

2 mały okoń morski, oczyszczony, bez głowy i ogona - nienaruszony

6 świeżych gałązek natki pietruszki

4 świeże gałązki rozmarynu

2 ząbki czosnku, pokrojone

4 plasterki cytryny

2 woreczki ryżu

Sposób przygotowania:

Z białek i soli i wyciśniętego czosnku robimy pastę, którą następnie nacieramy rybę. Układamy na blasze dodając gałązki rozmarynu i posiekaną pietruszkę. Pieczemy około 20 minut w piekarniku o temperaturze 200 stopni.

Podajemy z ryżem i ćwiartką cytryny.

Autor: Izabela Wodzińska

Źródło: Dzień Dobry TVN

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości