dziendobry.tvn.pl
Czasami dodaje się chrzan do żuru lub białego barszczu dla zaostrzenia smaku. Ale po co dodawać chrzan do czerwonego barszczu? Nasz smakosz Mikołaj Rey odkrywa przed Wami tajniki kuchni Urzecza - mikroregionu na Mazowszu, znajdującego się pomiędzy dawnymi ujściami Pilicy i Wilgi a mokotowskimi Siekierkami i prawobrzeżną Saską Kępą. Jak smakuje sytocha, siuforek i śliwianka? Tym razem, z okazji Dnia Babci, Mikołaj Rey opowiedział nam o swoich babciach: Marii i Julii. Czy smakowała mu babcina kuchnia?
Źródło: Dzień Dobry TVN |
Autor:
Redakcja Dzień Dobry TVN

zdrowie.tvn.pl

zdrowie.tvn.pl
dziendobry.tvn.pl
Co sądzisz o tym artykule?
52
6
Wybrane dla Ciebie

Anna Markowska była uczestniczką 7. edycji
(więcej)

Aneta Kręglicka razem z synem i jego
(więcej)

Klaudia Halejcio jest w ciąży. Aktorka
(więcej)

Marcin Prokop zaintrygował media zdjęciem, na
(więcej)
Komentarze
0