Przepisy kulinarne

Chingis- chan w kuchni

Jeszcze niedawno szalał po bezkresnych stepach dzikiej Mongolii, a już dziś jest prawdziwą gwiazdą. Jako szalony i nieobliczalny reporter telewizji U1Bator stał się postrachem polskich celebrytów i bywalców salonów. W kuchni Dzień Dobry TVN, razem ze swoją babcią pokaże nam swój nieodkryty talent- gotowanie.

Zdjecie: Michał Wargin / East News.

 

Przepis na pierogi Billa i jego babci.

Khuushuur (mongolskie pierogi).
Składniki:
- 500 g mięsa mielonego
- mąka pszenna
- 2 cebule
- czosnek
- kminek mielony
- ole roślinny
- mleko
-3 marchewki
- majonez
- cukier
- sól
- pieprz

Sposób przygotowania;
Przygotowujemy mięso. Przyprawiamy solą, kminkiem, cebulą i czosnkiem. Robimy ciasto z mąki, wody i mleka. Zawijamy farsz ciastek w specyficzny sposób i smażymy na patelni w oleju.

Smacznego!

Źródło: Dzień Dobry TVN |
Artykuł sponsorowany
Co sądzisz o tym artykule?
52
6
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0