Materiał promocyjny

Chingis- chan w kuchni

Jeszcze niedawno szalał po bezkresnych stepach dzikiej Mongolii, a już dziś jest prawdziwą gwiazdą. Jako szalony i nieobliczalny reporter telewizji U1Bator stał się postrachem polskich celebrytów i bywalców salonów. W kuchni Dzień Dobry TVN, razem ze swoją babcią pokaże nam swój nieodkryty talent- gotowanie.

Zdjecie: Michał Wargin / East News.

Przepis na pierogi Billa i jego babci.

Khuushuur (mongolskie pierogi).

Składniki:

- 500 g mięsa mielonego

- mąka pszenna

- 2 cebule

- czosnek

- kminek mielony

- ole roślinny

- mleko

-3 marchewki

- majonez

- cukier

- sól

- pieprz

Sposób przygotowania;

Przygotowujemy mięso. Przyprawiamy solą, kminkiem, cebulą i czosnkiem. Robimy ciasto z mąki, wody i mleka. Zawijamy farsz ciastek w specyficzny sposób i smażymy na patelni w oleju.

Smacznego!

Autor: Izabela Wodzińska

Źródło: Dzień Dobry TVN

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości