Ziemniaczane racuszki z wołowiną i morelami, camembert zapiekany z rodzynkami, rostbef wołowy z żurawiną suszoną, łosoś wędzony z konfiturą z moreli i pomarańczy. Skorzystajcie z naszym przepisów!

 

Ziemniaczane racuszki z wołowiną i morelami
Składniki:
400 g mąki           
2 łyżki ziemniaków gotowanych
200 ml mleka           
20 ml oleju           
sól
400 g udźca wołowego
100 g cebul               
100 g moreli suszonych    
100 g pomidorów suszonych
100 g pomidorów pelati       
pieprz, sól,

Camembert zapiekany z rodzynkami
Składniki:
200 g mąki               
1 jajko               
100 g masła            
2 łyżki śmietany kwaśnej       
szczypta soli
2 sztuki sera camembert               
100 g rodzynek       
1 łyżka miodu               
1 łyżka masła                   
świeży tymianek, melisa lub mięta
4 łyżki konfitury z czarnej porzeczki           
20 ml likieru porzeczkowego       
czarny pieprz

Rostbef wołowy z żurawiną suszoną
Składniki:
500 g rostbefu wołowego           
2 łyżki musztardy francuskiej       
olej
2 łyżki miodu               
gruba sól
2 cebule               
2 łyżki cukru               
4 łyżki octu winnego           
100 g żurawiny suszonej
180 g pomidorów suszonych
100 g ziaren słonecznika     

Łosoś wędzony z konfiturą z moreli i pomarańczy
Składniki:
300 g łososia wędzonego na ciepło       
100 g moreli  suszonych             
2 pomarańcze           
4 łyżki cukru                   
ocet jabłkowy
szpinak baby





Źródło: Dzień Dobry TVN |
Co sądzisz o tym artykule?
57
6
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0