Zazdroszczą córkom?

następna strona

Wideo

powrót do listyPoprzednia

Kręcimy sękacza!

Podróże |
O pochodzeniu sękacza krążą rozmaite podania i legendy. Jak podaje jedna z nich, najstarszy przepis na sękacza pochodzi od wędrownego średniowiecznego czeladnika. Krytyk kulinarny Maciej Nowak w kolejną kulinarną podróż wybrał się na białostocczyznę. Maciej odwiedził gospodarstwo agroturystyczne Hamulka położone w otulinie Biebrzańskiego Parku Narodowego, gdzie zgłębił tajniki powstawania prawdziwego sękacza. Jak poznać czy kupiony przez nas sękacz jest świeży?
Kręcimy sękacza!
Dzień Dobry TVN Nowak wykręcił sękacza

Zdjęcie: Jan Kucharzyk/ East News

Wideo

Podróżnik i sękacz

  • Podróżnik i sękacz
    Podróżnik i sękacz(1 z 2) Fot. Dzień Dobry TVN
  • Nowak wykręcił sękacza
    Nowak wykręcił sękacza(2 z 2) Fot. Dzień Dobry TVN

Zobacz również

źródło: Dzień Dobry TVN | autor: Izabela Wodzińska
tvnpix