powrót do listy

Francuska kuchnia na polskim podniebieniu

Gorące tematy
czwartek, 19 marca 2015
Gout de France Foto: Dzień Dobry TVN | Dzień Dobry TVN
Francuski posiłek został wpisany na listę światowego dziedzictwa UNESCO. Z tej okazji odbywa się Gout de France. W wielkiej uczcie udział biorą tylko najlepsze restauracje specjalizujące się w kuchni francuskiej. Jak wyglądają przygotowania do polskich obchodów Gout de France i co serwują wówczas restauracje, opowiedział sam ambasador Francji w Warszawie - Pierre Buhler i redaktor naczelna przewodnika kulinarnego Gault & Millau - Justyna Adamczyk. Co więcej, osobisty kucharz ambasadora przygotował jedno z popisowych dań. Z gośćmi Dzień Dobry TVN spotkał się Marcin Sawicki.

 

Gorące tematy >

"Kopia zapasowa" Puszczy Białowieskiej

Największa bitwa w dziejach Białegostoku

Terroryzm. Czy możemy czuć się bezpieczni?

Robert Korzeniowski i Anna Dec zbierają kilometry

tvnpix