Parówki to bardzo znany i lubiany przez dzieci produkt. Najczęściej podawane są gotowane w wodzie lub grillowane, jednak można je przyrządzić również zawinięte w ciasto. Parówki w cieście drożdżowym to ciekawy pomysł na wykorzystanie tego mięsnego produktu.
Szukasz pomysłu na obiad dla dzieci? W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma przygotował pyszne dania właśnie z myślą o dzieciach: muffiny z wędliną, serem i szpinakiem, pieczone parówki w cieście maślanym, kolorowy makaron z duszoną wieprzowiną i kotleciki mielone wieprzowe z warzywami w sosie pomidorowym. Sprawdź przepisy krok po kroku.
Parówki nie kojarzą się z wyszukanymi daniami. Jednak parówki w cieście francuskim to zupełnie co innego… doskonale wyglądają, świetnie smakują i można przygotować je na wiele okazji. W dodatku jest to danie, które można bardzo szybko przyrządzić
Dziś w naszej kuchni urzędowali: Charles Daigneault, Joanna Krajniak i Mateusz Biernat. Zobaczcie, jakie smakołyki przygotowali uczestnicy programu MasterChef i MasterChef Junior. Skorzystajcie z ich przepisów!