Do rozpoczęcia sezonu jesiennego zostało jeszcze kilka tygodni, jednak pogoda za oknem nie rozpieszcza. Wiatr, deszcz i szaruga. Takie dni warto urozmaicić sobie ciepłymi pysznościami. My polecamy wam przepis na deserową kawę dyniową.
Bita śmietana dodawana jest do ciast czy deserów. Mimo, że jej przygotowanie jest bardzo proste, to nie zawsze wychodzi idealna. Jakich błędów nie popełniać i jak zrobić doskonałą bitą śmietanę? Swoimi sprawdzonymi patentami podzielił się z nami Andrzej Polan, kucharz.
Dzisiaj królują u nas lata 80., nie tylko na parkiecie, macie do ćwiczeń czy w muzyce, ale też w kuchni. Sebastian Olma nie byłby jednak sobą, gdyby nie podkręcił klimatu sprzed czterech dekad, dlatego prezentuje nam lata 80. na miarę 2021 roku. Poznaj jego przepisy na ciasto W-Z ze słonym karmelem, zimne nóżki z pianą octową oraz śledzia w śmietanie w formie sushi.
Dzień Bitej Śmietany to świetna okazja, aby przygotować coś pysznego z jej dodatkiem. Nie brakuje jej w przepisach Sebastiana Olmy, który w kuchni Dzień Dobry TVN przyrządził rurki z czekoladą i orzechami, gryczane naleśniki i francuskie tosty. Sprawdź te i inne przepisy.
Bita śmietana z mleka krowiego lub napoju roślinnego to pyszny dodatek do deserów oraz do gorących napojów. Świetnie komponuje się z płynną czekoladą lub aromatyczną kawą. Jak przyrządzić bitą śmietanę z mleka?
Pobudza, poprawia humor, jest smaczna i aromatyczna. Dodawana do ciast i lodów, podawana na zimno jak i na ciepło. Mało kto mógłby bez niej wyobrazić sobie poranek. W studiu Dzień Dobry Wakacje Andrzej Polan przygotował wyśmienitą kawę mrożoną z dodatkiem imbiru, cynamonu i goździków.